מאת: יעקב זיו צילום: Gettyimages
כוכב הכדורגל האיטלקי אנדראה פירלו פרסם ספר אוטוביוגרפי שנחטף מהדוכנים באיטליה בשם "אני חושב, ולכן אני משחק". מהספר כבר הודלפו פרטים רבים קודם פרסומו כמו העובדה שמילאן הציעה לו חוזה הארכה לשנה אחת בלבד ועשתה זאת מאוד מאוחר, בעוד שיובנטוס הציעה לו חוזה לשלוש שנים, ולכן החליט לעזוב אליה. בנוסף הוא מחלק שם מחמאות ענקיות לאנטוניו קונטה.
ב-5.6, יורו 2013 לנבחרות צעירות. שידורים בספורט1, באתר ובסלולר.
באחד הפרקים כותב פירלו שיחגוג החודש את יום הולדתו ה-34, כי החליט לפרוש מהנבחרת האיטלקית בסיום המונדיאל הקרוב ב-2014. "זו החלטה מהלב", אמר. הוא שיחק עד כה 97 משחקים בסקוואדרה אזורה וכבש 11 שערים והוליך את ההנבחרת הכחולה לגמר היורו 2012, כשהוא מפגין יכולת נפלאה.
פירלו מספר בספר בין היתר שהוא משוגע על משחק הכדורגל בפלייסטיישן. הוא מגלה שהיה משחק במילאנלו במשך שעות במשחק והיריבים העיקרים שלו היו אלסנדרו נסטה וג'נארו גאטוסו. "אני ונסטה היינו מגיעים למילאנלו בבוקר, אוכלים ארוחת בוקר ב-9:00, ומשחקים אחד נגד השני עד האימונים, ואז שוב משחקים עד אז ארוחת הצהריים. אחר הצהריים שוב היינו משחקים משעה ארבע אחר הצהריים".
קטע מצחיק מאוד בפרק הוא על היחסים שלו עם גאטוסו אותו היה מכנה "החקלאי". הוא מגלה שגאטוסו היה מתעצבן ומכה אותו עד שיום אחד החליט להתנקם, וגנב את הנייד שלו. גאטוסו היה באותה עת במו"מ עם אריידו בריידה על הארכת חוזהו במילאן. "שלחתי לבריידה הודעת טקסט בשם גאטוסו שאני מוכן לתת לו את אחותי אם ייתן לי את מה שביקשתי בחוזה", מגלה פירלו שמתגלה כליצן לא קטן.
הוא גם מגלה שב-2006, כשהיה תחילה חשש שמילאן תרד לליגה השנייה בגלל פרשת הקאלצ'ופולי, הוא שקל לעזוב אותה. "פאביו קאפלו רצה אותי בריאל מדריד, אבל לבסוף החלטתי להישאר", כתב.
מה דעתך על הכתבה?