מסי מול ספרד או ברזיל נגד אנגליה? היכונו להגרלת מונדיאל 2018

מונדיאל 2018
מונדיאל 2018 | טוויטר

שישי, 17:00: אולם הקונצרטים בקרמלין הרוסי יארח את הטקס בהנחיית גארי ליניקר. כדורגלני עבר כמו מראדונה, קנאברו ופויול יגרילו את הבתים. איזה "בית מוות" נקבל? מי תפגוש את ספרד וכמה כסף תרוויח הזוכה?

(גודל טקסט)
הגרלת מונדיאל 2018 ברוסיה תתקיים מחר (שישי) באולם הקונצטרים של ארמון הקונגרסים בקרמלין, החל מ-17:00 שעון ישראל. עכשיו נוכל לבחון את המועמדות לזכייה, "בתי מוות", הבתים הקלים וכמובן מי תגיע לגמר ואיך. הזוכה במונדיאל תקבל 32.1 מיליון יורו, המינימום שתוכל כל נבחרת לקבל הוא 6.7 מיליון יורו ו-400 מיליון יורו יחולקו לכל הנבחרות ביחד.


משחק הפתיחה והסיום יתקיים באצטדיון "לוז'ניקי" במוסקבה, כשהמשחק הראשון ב-14 ביוני והאחרון ב-15 ביולי. הבניין בו תערך ההגרלה הוקם ב-1961 ויש בו 6000 מקומות, אבל חלק גדול ממנו הוקצב למצלמות ואנשי תקשורת. בחלק האומנותי תשיר הזמרת הרוסיה, אלסו, שסיימה שנייה בתחרות הארוויזיון 2,000, וכן יהיו זמרי אופרה ולהקת רקדנים רוסית.



גארי ליניקר ינחה את הטקס לצידה של מריה קומנדניה, והאנגלי הצהיר שלא היה משתתף אם ספ בלאטר היה נשאר בתפקידו כנשיא פיפ"א. את הכדורים יוציאו שבעה כדורגלני עבר שמייצגים נבחרות שזכו במונדיאל וכן המארחים: ניקיטה סימוניאן (רוסיה), לורן בלאן (צרפת), גורדון בנקס (אנגליה), פאבו קנבארו (איטליה), קאפו (ברזיל), דייגו מראדונה (ארגנטינה), קרלס פויול (ספרד), דייגו פורלאן (אורוגוואי). רק פורלאן לא הניף את הגביע מאחר שאורוגוואי זכתה במונדיאל לאחרונה ב-1950.

Welcome to Russia ahead of the #WorldCupDraw!

@neymarjr congratulates Iran in Farsi
@lewy_official sends greetings to Egypt in Arabic
@ToniKroos wishes @England a warm welcome

32 players welcoming 32 teams pic.twitter.com/OwcfcEbcVf

— #WorldCupDraw (@FIFAWorldCup) 30 בנובמבר 2017

32 הנבחרות יוגרלו/ישובצו מתוך ארבעה דרגים לבתים של שמונה עם ארבע נבחרות בכל בית. רוסיה כבר מדורגת ראשונה בבית 1. הדירוג נקבע לפי המיקום של הנבחרות בדירוג פיפ"א באוקטובר, ולא לפי הישגי הנבחרות במונדיאלים כפי שהיה בעבר. רוסיה לקחה את מקומה של ספרד מאחר שהיא המארחת ודורגה בדרג הראשון, למרות שמיקומה בדירוג פיפ"א נמוך יותר.


דרג 1: רוסיה, גרמניה, ברזיל, פורטוגל, ארגנטינה, בלגיה, פולין, צרפת.


דרג 2: ספרד, פרו, שווייץ, אנגליה, קולומביה, מקסיקו, אורוגוואי, קרואטיה.


דרג 3: דנמרק, איסלנד, קוסטה ריקה, שבדיה, טוניסיה, מצרים, סנגל, אירן.


דרג 4: סרביה, ניגריה, אוסטרליה, יפן, מרוקו, פנמה, דרום קוריאה, ערב הסעודית.

Ahead of tomorrow's #WorldCupDraw, we've got all the information you need to prepare, all in one place
https://t.co/tSMKeQ5hAFpic.twitter.com/Wrhse1hIhL

— #WorldCupDraw (@FIFAWorldCup) 30 בנובמבר 2017

סדר ההגרלה יהיה כזה שקודם יוגרלו הנבחרות החזקות מדרג 1 ודרג 4 יוגרל אחרון. כבר בהגרלת דרג 2 אפשר יהיה לחוש איזה בית הולך להיות "בית המוות", כאשר אחת הגדולות של דרג 1 תוגרל עם ספרד. הנבחרות ישובצו תחילה לכל בית לפי האלף-בית. כל נבחרות דרג 1 יוגרלו בצורה רנדומלית, כלומר מקרית. רוסיה תהיה בוודאות א-1, אבל גרמניה יכולה להיות למשל ב-2 , וזאת אחרי שהמחשב יציב אותם במיקום לפי רצונו. לפי החוק שתי נבחרות מאותה יבשת לא יכולות להיות באותו בית, למעט הנבחרות מאירופה שיש להן 14 נבחרות.


יחד עם זאת מהעולם הערבי כן יכולות להיות שתי נבחרות באותו בית. ערב הסעודית למשל שייכת לאסיה ומצרים לאפריקה, ולכן הן יכולות להיות מוגרלות באותו בית.


בהסברים להגרלת המונדיאל יצא למשל בית 1: רוסיה, שווייץ, מצרים ואוסטרליה. ללא ספק הרוסים היו חותמים על בית כזה מפני שיש להם נבחרת די בינונית, אבל במקרה הזה אם מוחמד סלאח לא יהיו בשיאו תוכל רוסיה להתמודד עם מצרים ואוסטרליה על המקום השני, בהנחה ששווייץ תהיה הנבחרת החזקה בבית. למעשה בהגרלת הדמה של פיפ"א לא נוצר אפילו "בית מוות" אחד, כשספרד שובצה לבית 4 שכלל את אלופת אירופה פורטוגל, אבל גם את סנגל ודרום קוריאה שאמורות להיות חלשות משתי האירופיות.

Everything you need to know about the 32 finalists ahead of Friday's #WorldCupDraw in Moscow ⚽️https://t.co/BGTFz5p21epic.twitter.com/JRowP1KHfm

— #WorldCupDraw (@FIFAWorldCup) November 30, 2017

בתי המוות שיכולים בכל זאת להיווצר הם: ארגנטינה, ספרד, שבדיה, ניגריה. אפשרות שנייה: ברזיל, אנגליה, שבדיה, ניגריה. אפשרות שלישית: גרמניה, מקסיקו, שבדיה, מרוקו.


ערים ואצטדיונים: 11 ערים ו-12 אצטדיונים יארחו את המונדיאל: סנט פטרסבורג (קרטובסקי, 66 אלף מקומות), מוסקבה (לוז'ניקי 81, אוטקיריטיה ארנה 43), ניז'ני נובגורוד (נובגורוד 45), קאזאן (ארנה ,45), יקטרינבורג (סנטרלנה 35), סוצ'י (פישט 48), קלינינגרד (קליניגרד 35), רוסטוב על הדון (ארנה 43), וולגוגרד (ארנה 45), סמרה (קוסמוס 45), וסרנסק (מורדוביה 45). על פי החלטת פיפ"א התכולה המינימלית באצטדיונים במונדיאל היא 35 אלף מקומות במקום 40 אלף.

RUSSIA'S ⚽️ CAPITAL

Ahead of Friday's #WorldCupDraw, we take a closer look at Moscow's footballing history!

MORE➡️https://t.co/8FCd27AQeupic.twitter.com/m1EPKzBTMX

— #WorldCupDraw (@FIFAWorldCup) November 29, 2017

עוד באותו נושא: ליאו מסי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי