הספורטאיות הצעירות נגד טראמפ: "מרדף אכזרי אחר טרנסג'נדריות"

שתי צעירות הגישו תביעה לחסימת הצו הנשיאותי החדש של מושל ארה"ב: "המשך של קמפיין מצמרר למניעת תפקוד של טרנסג'נדרים בחברה"

שתי צעירות טרנסג'נדריות בארצות הברית הגישו תביעה משפטית במטרה לחסום את הצו הנשיאותי החדש של דונלד טראמפ, האוסר על ספורטאים טרנסג'נדרים להשתתף בתחרויות נשים – מהגן ועד המכללות.

הצו, שנחתם ב-5 בפברואר כחלק מקמפיין של ממשל טראמפ "להוציא את הגברים מספורט הנשים", מפרש השתתפות של טרנסג'נדרים בתחרויות נשים כהפרה של חוקי טייטל IX, שנועדו למנוע אפליה מגדרית במוסדות החינוך שמקבלים מימון פדרלי.

הצעד של טראמפ גרר ביקורת רבה מצד ארגוני זכויות להט"ב וחברי המפלגה הדמוקרטית בקונגרס האמריקאי, אך זו הפעולה המשפטית הראשונה שננקטת נגדו ישירות. את התביעה, שהוגשה בבית המשפט הפדרלי במחוז הצפוני של ניו המפשייר, הגישו שחקן כדורגל התיכונים פארקר טירל והטניסאית אייריס טרמל, שמקווה להתקבל לנבחרת תיכונים השנה.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בסופרבול
דונלד טראמפ בסופרבול | אימג'בנק GettyImages, Jamie Squire

עורך הדין שמייצג את שתי הצעירות תקף בחריפות: "מדובר בהמשך של קמפיין מצד טראמפ שמטרתו למנוע מטרנסג'נדרים לתפקד בחברה. המרדף השיטתי אחר טרנסג'נדרים במוסדות האמריקאים מצמרר, אבל המרדף אחר צעירים בבתי ספר, תוך מניעת זכויות והזדמנויות חיוניות מהם במהלך שנותיהם הפגיעות ביותר, היא אכזרית במיוחד".

עוד באותו נושא: דונלד טראמפ, טרנסג'נדרים

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי