כוכבה הוותיק של נבחרת אירלנד, רובי קין שיחק אמש (שבת) רק 18 דקות ב-1:1 נגד סקוטלנד והסיבה העיקרית היא שאירעה טרגדיה קשה במשפחתו.
בן דודו של קין, אלן האריס ואחיו סטפן מתו ביום שישי שעות אחדות לפני שריקת הפתיחה משאיפת אדים רעילים אחרי שירדו למרתף הבניין שלהם בפורטמרנוק בצפון דבלין. הם ירדו לתקן את הצינורות מתחת לביתם. בעוד שאלן נמצא מת מיד, אחיו סטפן נאבק על חייו, אבל מת גם הוא מאוחר יותר.
לקין הוותיק בן ה-34 המשחק ב-MLS בלוס אנג'לס גאלקסי היה זה המשחק ה-140 בקריירה שלו בנבחרת אירלנד והוא כבש 65 שערים במדי הנבחרת, אבל לא הצליח להשפיע על התוצאה.
החלוץ הודה לאוהדים שתמכו בו אחרי סוף השבוע הקשה שעבר. מאמן הנבחרת מרטין אוניל הציע לקין לא לשחק ולשבת רק על הספסל, אבל הוא העדיף לשחק והאוהדים קיבלו אותו בצורה מדהימה כשעלה לכר הדשא.
Ireland team rally around Robbie Keane after death of cousins http://t.co/HESxm2zt73pic.twitter.com/4APGXmseaS
— The Ireland News (@TheIrelandNews) June 13, 2015
קין אמר בסיום: "אני מודה לכל האוהדים. אני לא רוצה לדבר על הטרגדיה יותר מדי. זה הכל נשאר בתוך המשפחה". קין גם לא היה כשיר לשחק 90 דקות לאחר שחזר לא מכבר מפציעה. "הייתי אמור לשחק 60 דקות בשבוע שעבר ושיחקתי בליגה משחק מלא. לא שיחקתי חודשיים, כך שזה לא היה נכון עבורי לעלות בהרכב".
אירלנד מקווה אולי להתברג למקום השלישי ולהשיג פלייאוף במקרה הטוב ביותר. קין הביע תקווה שיש עוד סיכוי והנבחרת צריכה לנצח כמה משחקים קשים כמו גיאורגיה בחוץ וגרמניה בבית.
מה דעתך על הכתבה?