"חיבוק היסטורי", היתה הכותרת של העיתון 'אולה' דקות אחדות אחרי סיום המשחק בו העפילה ארגנטינה לחצי הגמר. בתמונה נראו ליאו מסי וקרלוס טבס מחובקים והרמז היה כמובן כי היחסים תקינים חרף השמועות לכך שהחלוץ לא זומן בגלל יחסיו עם הכוכב הגדול. טבס הכחיש את כל הסיפור בראיון בארגנטינה ואמר שהם חברים טובים, אבל בכל זאת עם שמועות אי אפשר להתווכח.
טבס סגר מעגל אחרי שבקופה אמריקה לפני ארבע שנים הוא החמיץ פנדל ברבע הגמר. המאמן טאטה מרטינו אמר שתכנן שקרלוס טבס אולי יבעט את הפנדל המכריע, אך החלוץ ששב לבוקה לא היה בין חמשת הבועטים המתוכננים, כך שמדובר בהתגלגלות האירועים.
- צפו: ארגנטינה בחצי גמר הקופה
- דרום אמריקה הפכה לשירות לצרכי אירופה
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ערוץ ספורט1
בקופה אמריקה הקודם הוא החמיץ ברבע הגמר מול אורגוואי בפנדלים שהסתיימו 4:5 לאורגוואי אחרי 1:1 וארגנטינה הודחה ומרטינו אמר: "אני מאמין שכל הכותרות יהיו על הנקמה של טבס". טבס הוכרז כגיבור לאומי ממש באותו יום בו בוקה ג'וניורס הודיעה רשמית על חזרתו אליה אחרי עשור.
על המשחק אמר מרטינו: "היינו טובים מהם ב-90 הדקות, כך שזה לא היה ממש מוצדק שהגענו לפנדלים. המשחק הבא לא יהיה קל יותר, אבל יש לנו נבחרת נפלאה שיש לה המון כדורגל ואומץ לב. לקולומביה היתה הזדמנות אחת בלבד לכבוש ודויד אוספינה היה השחקן מספר אחד על כר הדשא. אני לא יכול לתאר לעצמי מה הייתי צריך להגיד במסיבת העיתונאים אם היינו מפסידים אחרי כזו שליטה בפנדלים. לפני הבעיטות אמרתי לשחקנים שאנחנו הולכים לנצח, כי הם עשו את הג'וב שלהם מעולה".

שחקני ארגנטינה בטירוף (AFP)
ליאו מסי הוסיף: "הפגנו את המשחק הכי טוב שלנו בטורניר. חסרו רק השערים. הגענו לאין סוף מצבים. למזלנו המזל לא בגד בנו בפנדלים שזה כמו רולטה. חבל שלא הצלחתי לכבוש, אבל הכי חשוב שהנבחרת שיחקה טוב ועלינו שלב".
על היריבה הבאה ברזיל או פרגוואי, אמר: "ברזיל פייבוריטית, אבל שיחקנו נגד פרגוואי (2:2) ולא הצלחנו לנצח אותם. בטורניר הזה אף נבחרת לא נותנת לך מתנות".
כובש הפנדל המכריע, קרלוס טבס הוסיף: "זה לא רק ניצחון שלי אלא של כל החברים שלי שנתנו משחק ענק. אני גאה להיות איתם באותה נבחרת. העובדה שעלינו לחצי הגמר אומרת שאנחנו עושים את הדברים נכון".

ארגנטינה חוגגת, קולומביה בוכה (AFP)
סרחיו אגוארו התבדח כשאמר: "מסי כל הזמן דוחף אותי קדימה. גם כשלא הולך לכבוש. אנחנו כל הזמן ביחד. עשר שנים באותו חדר מאז 2005, חוגגים מסיבות יום הולדת בנבחרת אחד עם השני. מסי תמיד רוצה להיות הכי טוב בעולם וכשהכדורים לא נכנסים הוא מעודד אותי, כי אני יודע שאם מסי רוצה, אנחנו ננצח. זה הכדורגל. נתנו משחק גדול, רצינו לכבוש, אבל בסוף הגענו לפנדלים".
אגוארו הוסיף על הזוגיות עם הפרעוש: "אנחנו ישנים באותו חדר. בלילה אמרתי לו תכבה את הטלוויזיה אז הוא נרדם. אחרי שתי דקות הוא התעורר ואמר לי למה אתה לא מכבה את הטלוויזיה?".
A las semis!!! Un pasito más para el sueño #VamosArgentina #Chile2015
A photo posted by Marcos Rojo ⚽️ (@marcosrojo) on
מנגד, מאמן קולומביה, חוסה פקרמן הארגנטיני אמר: "ארגנטינה שיחקה מעולה ולנו היו בעיות בעיקר במחצית הראשונה. סבלנו מחוסר תקשורת בין השחקנים ועצבנות. איבדנו הרבה כדורים. השתפרנו בחצי השני, אבל ארגנטינה היתה טובה בהרבה. ידענו שיהיה משחק קשה, אבל אני יכול לומר שכל השחקנים שלי נלחמו. אנחנו נבחרת שמתפתחת ואני יכול לומר רק תודה לכל אלה שתמכו בנו".
מה דעתך על הכתבה?