אוהדי ברצלונה מנעו מפיגו לשחק בקבוצת הוותיקים

פיגו. אוהדי ברצלונה כנראה כבר לא יסלחו לו
פיגו. אוהדי ברצלונה כנראה כבר לא יסלחו לו | צילום: Gettyimages

קמפיין ויראלי של הקהל גרם להוצאת הפורטוגלי ממשחק ראווה נגד יובנטוס

(גודל טקסט)

לואיס פיגו הפך לדמות הכי שנואה בברצלונה בשנת 2000 כאשר חצה את הכביש ועבר ליריבה ריאל מדריד. באחד מרגעי השפל של ברסה בכל הזמנים אף נזרק עליו ראש חזיר במשחק בו שיחק בקאמפ נואו במדי "הבלאנקוס".

 

אתמול (רביעי) התבשרו האוהדים הקטאלונים שהפורטוגלי, שהיה מועמד לרוץ לנשיאות פיפ"א, נכלל בסגל הוותיקים של ברצלונה ויובנטוס למשחק מול כוכבי שאר העולם שיתקיים מחר בברלין במגרש שהוקם ליד שער ברנדנבורג הידוע (16:30 שעון ישראל). האוהדים פתחו בקמפיין ברשתות החברתיות למנוע מפיגו לחזור וללבוש את מדי ברצלונה ואף הצליחו בכך. אמש בחצות הודיעה ברצלונה באמצעות האתר הרשמי שלה שפיגו לא ייקח חלק במשחק.

 

 

אוהדי ברסה הגיבו בזעם ברשתות החברתיות על הכללתו של "הבוגד" בסגל ברצלונה. בטוויטר מיד הוקם האשטאג בשם "לא ללואיס פיגו בברלין". בברסה הסבירו שזאת היתה יוזמה של אופ"א. במועדון היו מוכנים לסלוח לפיגו ולאפשר לו לשחק, אבל תגובת האוהדים שלא שכחו את הבגידה היתה חריפה והם פנו לאופ"א להוציא אותו מהסגל.

 

 

באופ"א אישרו ל'אל מונדו דפורטיבו' שפיגו הוזמן לגמר בברלין, אבל לא ישחק מחר. הם היו בטוחים שהוא נכלל בסגל ואפילו ציינו שישחק עם החולצה מספר 7. פיגו שיחק חמש עונות בברצלונה מ-1995 עד 2000 והיה אחד השחקנים המצטיינים שלה, אבל פלורנטינו פרס שיכנע אותו לחצות את הקווים באחת הרכישות הכי שנויות במחלוקת שלו.

 

לפיגו היה סיפור לא נעים גם עם יובנטוס אחרי שהיה אמור לחתום בשורותיה, אבל חתם בו זמנית גם בפארמה ונענש על ידי ההתאחדות האיטלקית. בסופו של דבר הוא לא הופיע במדי "הגברת הזקנה" ואז עבר לברצלונה. מאז שעבר לריאל מדריד הוא נחשב תמיד ל"מדרידיסטה". ב-2013 אמר: "אני איש של ריאל מדריד ורוצה שהיא תמיד תנצח".

 

 

בין כוכבי יובנטוס וברצלונה ישחקו מחר אדווין ואן דר סאר, צ'ירו פררה, לודוביק ג'יולי, אלסנדרו דל פיירו, ג'ובאני ואן ברונקהורסט, אדמילסון, פאביו קאנברו, דויד טרזגה, ג'יאנלוקה זמברוטה, אריק אבידל, דקו, מארק ואן בומל וכריסטיאן ויירי. את הקבוצה יאמן זיקו הברזילאי. 

 

בכוכבי שאר העולם יופיעו בין היתר יורי דז'ורקף, יארי ליטמאנן, קאפו, רובר פירס, פרדראג מיאטוביץ', ג'ובני אלבר, קלארנס סיידורף, כריסטיאן קרמבו, סטיב מקמנמן, פייר ואן הויידונק ומרקו מאטרצי. את הנבחרת יאמנו ביחד פיטר שמייכל ורוד חוליט.

 

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי