ניר ביטון וסלטיק התקרבו אתמול צעד נוסף לזכייה באליפות סקולטנד אחרי ניצחון גדול על דאנדי 0:5 כשביטון עצמו כבש שער מדהים מ-25 מטר. סלטיק יכולה לזכות היום באליפות אם אברדין לא תנצח את דאנדי יונייטד (17:00). קבוצתו של ביטון מקדימה את אברדין ב-11 נקודות, כשלאחורה נותרה ארבעה משחקים עד לסיום העונה.
מנג'ר סלטיק, רוני דליה, נאלץ לחזור היום לנורבגיה כדי להשתתף בטקס לשתי התאומות שלו שחוגגות 15 שנה, אבל הוא אמר: "אני אעקוב אחרי המשחק של אברדין ברדיו ובטלפון". המאמן לחוץ יותר מהעובדה שהוא צריך לשאת נאום בטקס ההתבגרות של בנותיו מאשר לגבי העובדה שהוא עשוי לזכות היום באליפות.
המאמן הנורבגי שיבח את ביטון על השער המדהים שלו ואמר: "ניר ניסה להבקיע כאלה שערים פעמים רבות והשחקנים התלוצצו וצחקו שהוא מנסה ולא מצליח והוא חזר לזה היום והפעם כבש. זה היה שער נחמד. הבקענו במגוון של שערים במשחק והיינו יציבים מאוד מאז חג המולד". העיתון 'דיילי רקורד' הסקוטי כתב על השער של ביטון: "אפילו כריסטיאנו רונאלדו היה גאה בשער כמו שהבקיע אתמול ניר ביטון".
Nir Biton right now… #Celtic#ThugLifepic.twitter.com/GzgLU8r1LZ
— Aidan Ritchie (@AidanRitchie27) May 1, 2015
אחד המצייצים בטוויטר הגדיר את ניר ביטון "השחקן הכי חשוב העונה בסלטיק. הוא מרגיש נוח עם הכדור יותר מאשר ניל ארמסטרונג על הירח". ביטון קיבל ציון 7 על הופעתו בעיתון 'דיילי רקורד' הסקוטי שם נאמר עליו: "חלוקת הכדורים שלו היתה פחות טובה ממשחקים קודמים, אבל הוא עדיין קלאסה מעל כולם. השער שלו היה נפלא".
בעל הטור בעיתון קרייג סוואן כתב עמוד שלם על ביטון תחת הכותרת: "ביטון שנולד מחדש הוא הכוכב של המהפיכה שביצע המאמן דליה בקבוצה". סוואן כתב הבוקר: "ניר ביטון עזר להתחיל את המסע הזה לזכייה באליפות לפני תשעה חודשים והוא אחד ממחוללי המהפכה של המאמן. אין אף שחקן שהטמיע בתוכו את המהפכה של המאמן יותר מביטון. בתחילת השנה ביטון כבש רק בגלל שהמאמן קיצץ ונתן לשחקנים אחרים לנוח לקראת הקמפיין של מוקדמות ליגת האלופות. האמת היתה שהקשר אותו החתים ניל לנון לא נחשב בין שחקני ההרכב הראשון".
Nir Biton #5-0 pic.twitter.com/GyTiPBplIc
— ดาวิด DavyBhoy™ (@DavyBhoy88) May 1, 2015
הפרשן המשיך: "ביטון הודה באחרונה שהוא כבר רצה לבקש מהמאמן לתת לו ללכת בינואר, אבל הפציעה של צ'רלי מלגרו עשתה את השינוי עבור ביטון והוא התחיל להראות לאלה שפקפקו ביכולתו שהוא מסוגל לעשות את זה. היו כמה גבות שהורמו בחצי הראשון של הקמפיין כשראו אותו מופיע בהרכב הפותח. כל מי שראה את שני המשחקים של סלטיק מול אינטר בליגת האלופות מבין שהוא יותר מאשר מסוגל לעשות את התפקיד. הוא היה כזה רגוע במשחקים האלה כאילו הוא יושב על הספה בביתו".
והנה עוד כמה מחמאות: "ביטון יכול לחלק כדורים רגילים, אבל גם את הקילר פאס. הוא אחראי יותר מכל שחקן אחר לבחירה של סטפן ג'והנסן ל"שחקן השנה בסקוטלנד". כשביטון נכנס לתפקיד הקשר ההגנתי הוא שחרר את הנורבגי למשימות התקפיות. אתמול אפשר היה לראות את ביטון שולט בקישור, נותן הוראות, מנהל את המשחק. הוא יודע איך לשחרר אחרים לעשות את הנזק ליריבה ועדיין לכבוש שער נדיר ביופיו".
מה דעתך על הכתבה?