מאת: יעקב זיו צילום: Gettyimages וידאו:ניוקאסל – צ'לסי 2:3
ניוקאסל, עם סגל כמעט מלא, ניצבה הערב לפני המבחן הכי חשוב שלה בשבועות האחרונים, כשאירחה את צ'לסי וניצחה באופן דרמטי 2:3. השאלה המסקרנת ב'סט. ג'יימס פארק' הייתה האם המהפכה הצרפתית שביצע אלן פארדיו תצליח מול הגדולות בפרמיירליג, אחרי שהמועדון הנחית חמישה שחקנים צרפתים ב-20 מיליון ליש"ט, דבר אחד בטוח סיסוקו שהגיע מטולוז כבר פרע מספר שטרות בדרך לניצחון הענק שהעמיק עוד יותר את הצרות של צ'לסי.
המקומיים עלו ליתרון משער של גוטיירס, למפארד ומאטה הפכו זמני, ואילו הרכש החדש, סיסוקו הפך בחזרה עם צמד מעורר השראה.
הלחץ שהיה על ניוקאסל ערב המשחק מחשש להיקלע למלחמות נגד הירידה הוקל מעט, אחרי שהשלימה הערב ניצחון כפול וכעת במאזנה 27 נקודות, 6 מעל הקו האדום.

דמבה בה מתחבק עם חבריו לשעבר. (צילום: אסף קליגר)
הקשר הצרפתי של ניוקאסל, סילביאן מארבו, אמר לפני המשחק: "אולי עכשיו צ'לסי חוששת מאתנו. יש לנו משחקים קשים נגד צ'לסי וטוטנהאם, אבל אנחנו אופטימיים". מארבו טוען שבואם של הצרפתים לא יצור קליקות בחדר ההלבשה. "הם שחקנים עם מנטליות טובה כמוני. זה חלום שהתגשם עבורי לראות כל כך הרבה צרפתים בקבוצה. אלה שבאו כמוני, חלמו לשחק בפרמיירליג. בינתיים אנחנו משמשים כמתורגמנים של החדשים ועונים להם על הרבה שאלות כדי שיוכלו להסתגל".

אלן פארדיו – 14 שחקנים צרפתים עשו את ההבדל הערב (Gettyimages)
מנג'ר צ'לסי, רפא בניטס, היה מעודד מחזרתו של השוער פטר צ'ך אחרי פציעה ובמסיבת עיתונאים אתמול ביקש מכולם להיעזר סבלנות. "תנו לי זמן. תשפטו אותי רק בסוף העונה", הוא אומר. לא רק אוהדים יצאו נגדו, עכשיו גם חברי הנהלה הביעו את חוסר שביעות רצונם, אבל בניטס טען: "הדבר הכי חשוב לנו זה לסיים את העונה בין ארבעת המקומות הראשונים, למרות שאנחנו עולים לשחק קודם כל כדי לנצח". צ'לסי השיגה רק ניצחון אחד בששת משחקיה האחרונים.
מהלך המשחק:
דקה 41, 0:1 לניוקאסל – סנטון האיטלקי הגביה כדור מדוד לרחבה, שם היה גוטירס כדי לנגוח את שער היתרון.
דקה 55, 1:1 – אשלי קול זיהה את למפארד במרכז הרחבה, הקשר הניף את רגלו ובעט לפינה של קרול ולרשת.
דקה 61, 1:2 לצ'לסי – טורס השאיר למאטה שבעט כדור מסובב לחיבורים של קרול.
דקה 68, 2:2 – התקפת מעבר של המקומיים החלה בגופראן שהתקדם אל תוך הרחבה ובעט לידיו של צ'ך, סיסוקו עט על הכדור החוזר וגלגל פנימה.
דקה 90, 2:3 לניוקאסל – שער דרמטי של סיסוקו לפינה של צ'ך מבישול של סאנטון נתן למקומיים ניצחון שני רצוף.
הרכבי הקבוצות:
ניוקאסל: קרול, דבושי, טיילור, קולוצ'יני, סאנטון, פרץ', קאביי, גופראן, סיסוקו, גוטיירז, סיסה.
צ'לסי: צ'ך, איבנוביץ', קייהיל, טרי, קול, ראמירס, למפארד, מאטה, אוסקר, ברטראנד, בה.
מה דעתך על הכתבה?