הכירו את דניס ברגקאמפ החדש

התמונה הוסרה | מערכת ספורט1

צפו במילאן – אייאקס (חי בספורט1 ו-HD החל מ-21:40 הערב). אייאקס זקוקה לניצחון בסאן סירו ומקווה שילד הפלא החדש דייבי קלאסן יעשה את העבודה

(גודל טקסט)

מאת: איזק אבידור (אמסטרדם) צילום: Gettyimages

 

אייאקס אמסטרדם עברה שלב בשבועות האחרונים, מקבוצה כושלת למועדון עם עתיד ורוד. אחרי הניצחון האחרון על נאק ברדה 0:4 במסגרת הליגה בסוף השבוע ולפני המשחק המכריע הערב נגד מילאן בסאן סירו, אין ספק שהקבוצה בקו עלייה. אייאקס זקוקה לניצחון הערב מול הרוסונרי כדי לעבור את מילאן בטבלה ולהעפיל על חשבונה לשלב שמינית גמר ליגת האלופות.

 

מי שמייצג היום את הכישרונות החדשים של המועדון הוא הקשר-חלוץ בן ה-20, דייבי קלאסן שהבקיע שלושער נגד נאק ברדה וכבש העונה כבר 6 שערים בליגה אחרי שהחל את העונה בקבוצת הנוער של המועדון, "יונג אייאקס" המשחקת לפי החלטת ההתאחדות לכדורגל בליגה השנייה (אולי צריך לאמץ את ההחלטה המהפכנית הזו גם בישראל).

 

אייאקס לא נוצחה בששת המשחקים האחרונים שלה, בהם כבשה 17 שערים וספגה שער אחד בלבד. הקבוצה נמצאת בכושר יוצא מן הכלל והכישרון הגדול שלה הוא קלאסן. במשחק האחרון הוא הזכיר את דניס ברגקאמפ, ובראיון שהעניק לתקשורת ההולנדית אמר: "אני מזהיר את מילאן. ההרגשה היא נהדרת. זה אחד המשחקים החשובים של כל הצעירים בקבוצה בקריירה שלהם. אנחנו רוצים לעלות שלב בליגת האלופות ועל זה אי אפשר לוותר".

 

עבור קלאסן זו הפעם הראשונה שהוא הבקיע שלושער במדי אייאקס. מובן מאליו שקלאסן נבחר לשחקן המצטיין של המשחק והוא לקח את כדור המשחק הביתה, כמיטב המסורת בכדורגל.

 

 

מאריו באלוטלי מהמפגש הקודם נגד אייאקס. האם קלאסן יגבור עליו בסאן סירו? (Gettyimnages)

 

קלאסן, על אף גילו הצעיר, מוזכר על ידי מומחי הכדורגל בהולנד ובאירופה כיורש של ברגקאמפ, והיום פורסם שארסנל כבר מתעניינת ופוקחת עליו עין. קלאסן הוא שחקן ששולט בשתי רגליו, בועט מכל מצב ויש לו ראייה מצוינת לכיבוש שערים.

 

השערים שקלאסן מבקיע הם שערים של מחשבה. במחצית השנייה אייאקס נתנה הצגה בניצוחו של קלאסן, שאמר לאחר עוד הצגה: "כל השערים שהבקעתי הם שערים שלמדתי מהמאמנים שלי". בעיתונות ההולנדית פורסם שדניס ברגקאמפ השפיע רבות על קלאסן. לא במקרה ברגקאמפ הוא עוזר המאמן של אייאקס מאז 2011.

 

קלאסן הוסיף לקראת המפגש הערב מול מילאן: "ב-2010 הקבוצה שיחקה נגד מילאן עם המאמן מרטין יול והפסדנו 2:0. יש לנו עכשיו צ'אנס שני ואנחנו חייבים לנצח. המשחק אז היה ב-8 בדצמבר והיום ב-11 בדצמבר ואנחנו מקווים שלא נחזור ממנו בידיים ריקות".

 

קלאסן כבש את השער השלישי מול ברדה בבעיטת וולה כמו בספרים. שאלו אותו איך הוא מרגיש באייאקס ואם הוא רוצה לשחק באייאקס גם בעתיד הרחוק או שמועדף עליו מעברלאירופה, והוא ענה ללא היסוס: "כל עוד פראנק דה בור כאן, אני רוצה להישאר. התפתחתי בצורה יוצאת מהכלל על ידי המאמן. דה בור אמר שהוא רוצה להיות כאן עד 2020, אבל בכדורגל אי אפשר לדעת. אני מרגיש כאן כמו בבית והמהפכה שביצעו באייאקס עכשיו מבשילה. זה לא משנה אם אני בן 20, 25 או 30, כל עוד אני נהנה אני אשאר באייאקס. עכשיו כל שנותר הוא שנעבור את מילאן".  

 

קלאסן הוא יליד הילוורסום, כ-30 קילומטר מאמסטרדם, החל את הקריירה בשתי קבוצות חובבים עד שגויס לנוער של אייאקס ב-2004. בעונת 2011/12 סייע לאייאקס לסיים שנייה אחרי אינטר בליגת האלופות לנוער

 

דה בור. כל עוד הוא באייאקס, קלאסן יישאר (Gettyimages)

 

פראנק דה בור אומר לפני המשחק עם מילאן: "אנחנו הולכים חזק על ניצחון. נגד מילאן אפשר לשחק עם קיצוניים כמו רובן לגיון (בן 20, תוצרת אייאקס יונג) בצד שמאל. דלי בלינד ישחק במרכז ההגנה, כריסטיאן פולסן ישחק במרכז השדה. אני שמח שבוז'אן קרקיץ' הבקיע את השער הרביעי ושהוא חוזר לעצמו".

 

בהתייחס לקלאסן הוסיף דה בור: "הוא הוכיח שהוא בכושר יוצא מהכלל". דה בור סיכם את דבריו בהצהרת כוונות: "אסור לנו לשחק על תיקו מול מילאן, אלא רק על ניצחון. אייאקס הוכיחה את עצמה נגד ברצלונה ונמצאת בכושר טוב מאוד. יש לי גם את ג'ובאני סררו שהיכולת שלו טובה מאוד ואת סטפנו דנסוויל-  אני לא רוצה להתרברב, אבל אנחנו מרגישים שאפשר לנצח, אבל כמובן שאני מעריך, כי הסיכויים הם 50 אחוז לכל קבוצה".

 

יוהאן קרויף, שראה את אייאקס במשחקים האחרונים ונהנה מהשחקנים הצעירים שהתפתחו בצורה יפה התייחס לשיתוף הצעירים: "יש סימנים מעודדים. אני חושב שמילאן קבוצה שלא בטוחה בעצמה, קצת מתרגשת ועצבנית לקראת אייאקס, ואפשר לנצל זאת עד הסוף".

 

קאקה רוצה לרכוש את ה-100 שלו נגד אייאקס אמסטרדאם (Gettyimages)

 

שחקנה לשעבר של אייאקס וכיום שחקנה של מילאן, אורבי עמנואלסון סיכם: "יש לנו יש עוד כבוד עצמי. מילאן מדורגת מקום 9 בליגה ואנחנו 22 נקודות פחות מיובנטוס כך שאנחנו לא יכולים להסתכל על עצמנו במראה, ולכן כל מה שאנחנו צריכים זה להציל את הכבוד שלנו היום בסאן סירו. שיחקתי באייאקס שש שנים בבוגרים ואייאקס נותרה בליבי. אני שחקן של מילאן הגדולה מפעם ואנחנו חייבים לרדת מהמגרש כשאנחנו בשלב הבא".

 

קאקה קשר מילאן אמר שהחלום שלו הוא לכבוש את השער ה-100 בקריירה שלו ויהיה שער ניצחון מול אייאקס אמסטרדאם. 

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי