השיא השלילי של ינוזאי, המלחמה נגד המתחזים בשיאה

התמונה הוסרה | מערכת ספורט1

3 צהובים ב-14 משחקים על התחזות. איך מציע נשיא פיפ"א ספ בלאטר להתגבר על הבעיה, מי המתחזים הראשיים בפרמייר ליג. מה דעתו של מוריניו ועל מה קיבל אוסקר "פרס אוסקר". כל הפרטים בפנים

(גודל טקסט)

מאת: יעקב זיוצילום: Gettyimages

אדנן ינוזאי נחשב לאחד הכישרונות הגדולים בפרמייר ליג, אבל הוא מחזיק כבר בשיא שלילי אחד. מסתבר שהוא הוכתר שמתחזה הראשי בליגה. אחרי 14 משחקים בהם שיחק הוא כבר נחשב לצוללן השני הבכיר בתולדות הפרמייר ליג.

הקשר המצוין ממוצא בלגי-אלבני ספג כבר שלושה צהובים על התחזויות והאחרון שבהם היה במשחק בין מנצ'סטר יונייטד לטוטנהאם. ינוזאי נמצא בחברה טובה וצמוד לפרננדו טורס שספג אף הוא עד כה 3 צהובים.

הם מדורגים במקום השני אחרי גארת' בייל שספג 7 צהובים כששיחק בפרמייר ליג על התחזויות. הספירה לגבי צהובים שנשלפו למתחזים החלה רק ב-2008 כאשר השופטים קיבלו הוראה לשלוף צהובים לצוללנים כמו בייל, ינוזאי וגם לואיס סוארס. אין ספק שמתחזים רבים כלל לא מקבלים עונש על התחזותם, כך שהספירה אינה מהווה כנראה ביטוי ריאלי למתרחש באמת במגרשי הכדורגל בפרמייר ליג. 

נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, הציע היום להעניש את השחקנים הסוררים בכך שאם הם מתחזים זמן רב, כאילו נפצעו בצורה קשה, חזרתם למשחק תעוכב והם יצטרכו להישאר מחוץ לכר הדשא. נשיא פיפ"א בן ה-77 אמר: "זה מרגיז מאוד ששחקן שנראה חצי מת קם לפתע על רגליו במהירות כאילו לא אירע דבר".

ספ בלאטר: הצעה ריאלית לשם שינוי (Gettyimages)

שופט הכדורגל לשעבר בפרמייר ליג, דרמונד גאלגר, אמר, כי הצעת בלאטר היא בכיוון נכון, אבל לדבריו: "צריך שופט עם אומץ לב גדול כדי להצביע על שחקן שהיה פצוע כאילו התחזה ועשה את עצמו. זה לא יהיה דבר לא קל לעשות".

גם מנג'ר אברטון רוברטו מרטינס יצא בהתקפה חריפה נגד כל המתחזים במשחקי הפרמייר ליג ואמר שלכל הגורמים בליגה יש אחריות גדולה להפסיק את תופעת המתחזים. "זה קורה כבר כמה עונות וזו אשמתנו. תפקידנו להילחם בתופעה. אפילו מוריניו מתח ביקורת על אוסקר שצלל במשחק נגד סאותהמפטון ונתפס על חם במצלמות. המיוחד הציע לבלאטר לסייר בעולם בליגות בהן המתחזים הם תופעה מושרשת. "יש הרבה דרכים להילחם בכך. להוציא צהובים, לבקר אותם במדיה ולעכב את כניסתם למגרש חזרה". 

הצוללן הכי גרוע בעולם. אוסקר מצ'לסי (מסך דיילי מייל)

במשחק האחרון של צ'לסי בו ניצחה את סאותהמפטון 0:3 הוכתר אוסקר כ"מתחזה הכי גרוע בתולדות הפרמייר ליג" וכותרת אחרת בעיתונות האנגלית קבעה "אוסקר מקבל אוסקר על התחזות".

זה קרה בדקה ה-53 כאשר הוא חשב ששוער הסיינטס קלווין דיוויס ייכנס בו אחרי התקפה של צ'לסי, אבל השוער נעצר ברגע האחרון ואוסקר כבר ביצע צלילה לדשא כאילו ביצעו בו מעשה רצח. במשחק בין צ'לסי לליברפול נפל לואיס סוארס ברחבה אחרי תיקול של סמואל אטו. במקרה זה ייתכן שסוארס צדק, אבל מוריניו כינה אותו מתחזה ואמר: "הוא נראה כאילו ירו בו בגב. הוא צלל לדשא כאילו צלל ממקפצה בבריכה". 

בלי קשר למתחזים מצאה התאחדות הכדורגל האנגלית את ברנדן רודג'רס אשם בהתקפה על השופט לי מייסון אחרי ההפסד נגד מנצ'סטר סיטי 2:1 והוא חייב להשיב עד ה-6 בינואר. הוא עלול להיות מורחק לשני משחקים. 

טבלת המתחזים מאז 2008

גארת' בייל – 7 צהובים

אדנן ינוזאי – 3 

פרננדו טורס – 3 

טים לורנס – 2 

דיוויד בנטלי – 2 

אשלי יאנג – 2 

לואיס סוארס – 2

דניאל סטארידג' – 2

חאבי הרננדס – 2

אוסקר -2 

אנדי קרול – 2

עמנואל אבואה – 2

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי