"העיר היתה כמו ביום העצמאות"

התמונה הוסרה | מערכת ספורט1

ראש עיריית אשקלון, איתמר שמעוני, חגג את הניצחון על בית"ר והתחיל לפזר הבטחות

(גודל טקסט)

מאת: אביתר לנג     צילום: יח"צ

אלו שקססו אתמול (חמישי) ציפורניים בדרמת המתח שסיפק המשחק בין הפועל אשקלון לבית"ר ירושלים, יכול היה לראות את ראש עיריית אשקלון, איתמר שמעוני, מסתובב ביציע חסר מנוחה כשהמתח האדיר ניכר על פניו. בקיץ האחרון, אחרי שפרוספר אזגי דירדר את הקבוצה לליגה א', שמעוני החליט לעשות מעשה ולקח את ניהול הקבוצה לידי העירייה. סדרת פגישות עם אבי נמני הציתה את נושא הכדורגל ושמעוני שם את היד בכיס והקים מיזם כדורגל עירוני ייחודי ביותר, שקבוצת הבוגרים היא גולת הכותרת שלו והניצחון הגדול על בית"ר בגביע, הוא סממן ראשון להצלחה של פרוייקט הדגל של ראש העיר.

"הלילה הזה בקושי ישנתי, גם כשניסיתי להירדם זה היה קשה. ההתרגשות גדולה ואנחנו נרדמנו עם זה קצת וקמנו הבוקר כאילו זה היה רגע", מספר שמעוני.

תחזיר אותי להארכה. אתם מובילים וכבר ראית את הניצחון מגיע?

"כשהיתה אותה בעיטת עונשין אחרי שהובלנו בהארכה, מאד חששתי ואפילו מלמלתי פרק תהילים. לצערי זה לא עזר.  תשמע היתה שם דרמת כדורגל של 120 דקות עם פנדלים ו-6 שערים. אי אפשר לבקש יותר למשחק הנעילה של הסיבוב והנה הסינדרלה הגיע בסוף".

אולי הניצחון הגדול זה שהקהל חזר. 7,000 צופים מילאו את האצטדיון

"זה לא רק 7,000 הצופים, אלא האווירה הססגוניות והאמונה שחזרה לאוהדים פה בעיר. הפאבים בעיר והמסעדות עבדו עד 2 בלילה, היה פה כמו יום עצמאות וכל העיר לא הלכה לישון. זה הקפיץ עיר של 140 אלף תושבים".

אוהדי אשקלון. הצביעו ברגליים ומילאו את האיצטדיון (עדי אבישי)

אומרים שאתה מאוהדיה הוותיקים והגדולים ביותר של הקבוצה, עד כמה זה עמוק הקשר הרגשי?

"הקשר שלי עמוק מאוד. אני מלווה את הקבוצה מגיל בר מצווה לאורך כל הדרך, משחקי חוץ ובית בלי לפספס ואצלי בתוך הנשמה זה הפועל אשקלון ובכלל כדורגל".

אני לא אחדש לך אם אגיד שאשקלון הפכה מושא ללעג בניהול הקודם

"זאת אחת הסיבות שהחלטנו לקחת את הקבוצה בכל הכוח. אמנם הניהול הכספי שאזגי ניהל והשאיר היה טוב, קיבלנו עמותה ללא חובות-  אבל תדמיתית וניהולית כל מדינת ישראל ומי שעוסק בספורט זוכר איך הסתכלו עלינו וזה לא תרם לעיר שלנו. יש לנו עיר נפלאה וקבוצת הכדורגל היא חלק מגאוות היחידה של העיר".

"אמרתי ליובל נעים שאני רוצה קבוצה בליגת העל בתוך 3-5 שנים" (עד אבישי)

ראשי עיריות אחרים כבר ביקשו להעתיק ממך מודל השילוב של הכדורגל בעיר במערכת החינוך?

"יש התעניינות ואני מאוד מקווה שזה באמת ייושם בעוד מקומות בארץ. האמונה שלי שכדורגל זה חלק ממערכת החינוך. בבית ספר שפתחנו עם אבי נמני יש מאות ילדים שהם והוריהם יודעים שברגע שהתלמיד משפר את הציונים באחוז מסויים – הוא מקבל את אותו אחוז הנחה בבית הספר לכדורגל. זה עובד בצורה מדהימה כרגע, ילדים לומדים על תזונה ופיזיולוגיה במקום להסתובב ברחוב".

התכנית שלך להחזיר את אשקלון לליגת העל?

"אמרתי ליובל נעים שאני רוצה בין 3-5 שנים הקבוצה הזאת בליגת העל ואני מאמין שהשנה נעלה ללאומית. אני מצהיר כאן שבלאומית התמיכה העירונית בקבוצה תוכפל ובליגת העל התמיכה העירונית תשולש. אשקלון תהפוך למכונה משומנת שתספק שחקנים לכל הארץ".

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי