מאת: יעקב זיו צילום: GettyImages
הדירוג של בורוסיה דורטמונד במקום האחרון בבונדסליגה מכניס את הקבוצה והמאמן יורגן קלופ ללחץ אטומי. קלופ נשאל האם הוא מתכוון להתפטר במסיבת עיתונאים אתמול ואמר: "בינתיים אני לא מתפטר". הקבוצה תשחק נגד פרייבורג בחוץ (16:30).
- רוצים לטוס לדרבי של לונדון על חשבוננו? ענו על השאלה ותארזו
- עוד לא נצטרפתם לעמוד הפייסבוק שלנו? לחצו כאן
התקשורת לוחצת על הנשיא האנס יואכין ווצדקה והמנג'ר מיכאל צורק למצוא פתרונות אחרי ההפסד הבייתי לאאוגסבורג 1:0. האוהדים השתוללו בסיום והמצב בקבוצה הוא כאוס מוחלט. ווצקה אמר לעיתונאים שהוא לא מוכן אפילו לחשוב על עזיבת קלופ: "זו פעם אחרונה שאני מדבר על כך. אנחנו חושבים שהוא יוכל למנוע את ירידת הקבוצה ליגה והוא המאמן שהביא לנו תארים בשנים האחרונות ואין לנו שום כוונה לתת לו ללכת".
יחד עם זאת הועלו שמות של מאמנים מחליפים כמו מירקו סלומקה ואפילו שני הפנסיונרים אוטמר היצפלד ויופ היינקס. המאמן, תומאס טוכל, שאימן את מיינץ הוא מועמד טוב אף הוא, אבל יש הטוענים שהוא כבר חתום עם לייפציג לעונה הבאה אם תעלה לבונדסליגה.
כולם שואלים האם קלופ יפוטר במקרה של הפסד לשאלקה בדרבי ב-28 בפברואר, אבל נראה שרק קלופ עצמו יכול ללכת אם יחליט. החשש של הקבוצה הוא גם כלכלי. ב-2005 הקבוצה כמעט פשטה רגל וירידה לליגה השנייה עלולה לגרום לרוב כוכביה לעזוב. לאתר הרשמי של הקבוצה אמר המאמן: "אני מאמין שנשאר בליגה".
מה דעתך על הכתבה?