מאת: אריק בנדר צילום: באדיבות הבית היהודי
"אלי אוחנה היה שחקן כדורגל טוב, אבל הצטרף למפלגה קיצונית עם סממנים גזעניים", כך אמר ח"כ אחמד טיבי בתגובה להצטרפותו של מאמן נבחרת הנוער ואגדת העבר למפלגת "הבית יהודי".
"זאת מפלגה בעייתית גם בעניינים שקשורים לענייני מין" הוסיף טיבי והתכוון לסערה שחוללה "הבית יהודי" בהתנגדותה הנחרצת לנישואים חד מיניים, "לכן אין מה להתפעל מהבחירה שבחר אוחנה". אוחנה בתגובה: "אין לי עניין לנהל ויכוח עם שונאי ישראל. סייען טרור שעבד עם רב מרצחים במשך שנים רבות, וגזענות נגד יהודים היא נר לרגליו".
בינתיים פנתה יו"ר הסיעה איילת שקד לפעילי המפלגה בווטסאפ וקראה להם לתמוך במהלך של בנט לשריין את אוחנה ברשימת המפלגה לכנסת. "נפתלי רצה לצרף מסורתי מזרחי שהיתה לו ילדות קשה והצליח", כתבה שקד והוסיפה: "אינני מכירה את אוחנה באופן אישי אך נאמר לי שהוא אינטליגנט".
- צפו בסרטון התדמית של אוחנה ל"בית היהודי"
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו
- כל הכרטיסים לארועי הספורט הכי חמים – רק באתר "live tickets"
בנט עצמו עלה לשידור ב-103FM וכצפוי היה מלא שבחים למהלך שלו עצמו: "אוחנה גדל בשכונת פחונים ענייה, הסיפור שלו כל כך ישראלי וכל כך מדהים. ילד שגדל עם תשעה אחים ואחיות בעוני גמור. כבר בגיל 16 פרנס את המשפחה שלו ודאג למשפחה שלו, והפך לאגדה ולמאמן נבחרת הנוער. הוא גם קרוב למסורת. הוא בדיוק מה שאני מכנה הבית היהודי".
"אוחנה מבטא משהו אחר שאנחנו זקוקים לו בבית היהודי", הוסיף בנט, "נכון שהוא תמך בהתנתקות אבל הוא הבין שהוא טעה".
מה דעתך על הכתבה?