מאת: יעקב זיו צילומים: Gettyimages
ברצלונה גברה הערב (שבת) על אייבר 0:2 ותישאר בפסגת הליגה הספרדית גם אחרי שיושלם המחזור ה-29. בארסה פתחה פער של ארבע נקודות על ריאל מדריד (לה משחק חסר), כאשר שתי הקבוצות ייפגשו בעוד שמונה ימים בקאמפ נואו. ליאו מסי הבקיע צמד במשחק ועקף את רונאלדו בטבלת מלך השערים.
הקטאלונים, שיארחו השבוע את מנצ'סטר סיטי (צ'מפיונס) ואת ריאל (ליגה) פתחו את השבוע ברגל ימין אצל אייבר הקטנה. ליאונל מסי דאג שקבוצתו תחזור הביתה עם מלוא הנקודות כאשר הבקיע פנדל בדקה ה-32 והוסיף שער לא אופייני בנגיחה בדקה ה-55. דרק בואטנג, אקס בית''ר ירושלים עלה כמחליף בשורות המקומיים בדקה ה-78, אבל לא הצליח להשפיע על מהלך המשחק.
מעבר לניצחון ושלוש הנקודות החשובות, כמה משחקני ברצלונה גם רשמו ציוני דרך אישיים משמעותיים בקריירה: ניימאר ציין את משחקו ה-300 כמקצוען (225 במדי סנטוס ו-75 בברצלונה) והקפטן, צ'אבי, עלה כמחליף בדקה ה-63 ורשם את הופעתו ה-750 במועדון.
#Xavi750 legend.. pic.twitter.com/10MbUHuqXH
— Goal Digger (@FCBGoalDigger) March 14, 2015
מהלך המשחק:
דקה 32, 0:1 ברצלונה: חילופי מסירות יפים של ברצלונה מסתיימים בפריצה של סוארס לרחבה, האורוגוואי מסיט למסי שבועט אך הכדור נהדף בידו של אקיזה. השופט מיד הצביע לעבר הנקודה והפרעוש כבש בלי בעיה את שערו ה-31 בליגה ועקף את רונאלדו בראשות מלכי השערים.
"@GeniusFootball: 22 November 2014: Messi 7 goals – Ronaldo 20 goals 8 March 2015: Messi 31 goals – Ronaldo 30 goals pic.twitter.com/0bluKfvX0F
— Lad (@NojeebdonGuru) March 8, 2015

דקה 55, 0:2 ברצלונה: רקיטיץ' הגביה קרן מימין, מסי נשאר ללא כיסוי ונגח פנימה מ-11 מטרים.

הרכבים:
אייבר: חיימה, בובדה, אקיזה, נאבס, לארה, לילו, וילה (בואטנג 78), ארסטי (קאפה 58), ברחון, דל מוראל (פיובקארי 69), אראוברנה
ברצלונה: בראבו, אדריאנו, ברטרה, פיקה, מונטויה, ראפיניה, רקיטיץ' (צ'אבי 63), ס. רוברטו, ניימאר (פדרו 70), סוארס, מסי
במשחק נוסף בליגה הספרדית: אספניול – אתלטיקו מדריד 0:0
אתלטיקו מדריד ממשיכה לצלול. הערב (שבת) לאחר שסיימה ב- 0:0 מאכזב בחוץ מול אספניול. אלופת ספרד רשמה משחק רביעי ללא ניצחון בכל המסגרות. בעקבות התיקו, הקולצ'ונרוס ירדו למקום הרביעי בטבלה לאחר שאמש (שישי) ולנסיה ניצחה 0:2 את לה קורוניה ועלתה למקום השלישי.

המשחק היה פיזי ובתוספת הזמן של המחצית הראשונה בלם הקבוצה מירנדה הורחק לאחר ששלח מרפק גס וחריג לראשו של אברהם גונסלאס שנפצע קשה ופונה על אלונקה לבה"ח תוך כדי שהוא מונשם על ידי הצוות הרפואי. הברזילאי צפוי לקבל עונש הרחקה כבדה.
תוצאות נוספות:
ראיו ואיאקנו – גרנאדה 1:3 (בואנו 65, 76, אמבארבה 90+4, לגרנאדה: קורדובה 8)
מה דעתך על הכתבה?