Sport1 Banner

בית"ר: "אין כוונה להופיע". ההתאחדות: "איום סרק"

משחק המריבה
משחק המריבה | צילום: דני מרון

במועדון שוקלים להחרים את המפגש מול חיפה: "אף אחד לא לוקח אחריות"

(גודל טקסט)

מחריף המאבק של בית"ר ירושלים מול המנהלת וההתאחדות. לאחר שהוענשה במשחק רדיוס מול מכבי חיפה ביום שני שצפוי להתקיים באצטדיון המושבה, דובר המועדון אושרי דודאי אישר ברדיו ירושלים (101FM) את כוונתו של אלי טביב: "כרגע, אנחנו לא מתכוונים להופיע".

 

מעבר לעונש הרדיוס, בבית"ר חוששים ממה שעשוי לקרות אם יקויים המפגש, זאת לאחר ההודעה המאיימת של ארגון "לה-פמיליה" שהזהיר: "רציתם מלחמה? אנחנו אנשי מלחמה. כוח נשבר בכוח", ובכוונתו להגיע באלפים למשחק מול הירוקים. "משטרת ישראל מוכנה לקחת אחריות?", שאל דודאי בתכנית "בדרך למגרש" ברדיו ירושלים, "אף אחד לא מוכן לקחת אחריות. ובסוף העונש והנזק יהיה עלינו".

 

 

בהתאחדות לא מתרגשים

 

שלומי ברזל, ראש אגף ההסברה בהתאחדות לכדורגל, עלה מוקדם יותר ברדיו ירושלים והעביר את תגובת ההתאחדות לאפשרות שבית"ר לא תופיע למשחק: "האיום בעיניי הוא איום סרק. הסנקציה היא מאוד ברורה ומיידית, זה לא נתון לפרשנות ואני לא מתייחס לאיום. אגב, גם ההתאחדות לכדורגל נפגעת, אין לנו שום אינטרס כלכלי. האינטרס שלנו הוא שכמה שיותר אוהדים יגיעו".

 

"העונש של בית"ר לא נולד משום מקום", הסביר ברזל ברדיו ירושלים, "היה להם עונש על תנאי וזה הצטבר. הדיין יכול היה לפסוק כך כבר לפני שלושה שבועות, אבל מצאו דרך כדי לא להטיל אז את עונש הרדיוס. יש גבול, כמה פעמים אפשר להגיד נו נו נו, בסופו של דבר העונש יופעל".

 

ברזל גם הסביר כיצד לתפיסתו צריך לנהוג המועדון, "האם בית"ר ירושלים תבעה את האוהדים שעשו להם נזק?", שאל, "היום יש מצלמות, אפשר לדעת, זה לא כמו לפני 20 שנים. המועדון צריך לפעול כנגד אותם אוהדים. התפקיד של המשטרה הוא להעמיד אותם לדין ולהכניס אותם לכלא. כאשר אתה יודע מי האוהדים, תגיש נגדם תביעה אזרחית ואל תחבק אותם".

 

נכון לעכשיו, בית"ר לא מתכוונת להופיע (אודי ציטיאט)

 

"בתי הדין והדיינים הקלו לא פעם עם בית"ר ירושלים כאשר היא הראתה שהיא עושה", הוסיף ברזל. "לא מדובר באוהד אחד ולא בשניים, אל תנסו לצייר את זה כך, מדובר במאות. אפשר לתבוע את כולם. האוהד הראשון שייתבע ויידרש לשלם 500 אלף שקל, זה יותר משמעותי אפילו מאוהד שניכנס לכלא, במידה ולא יוותרו לו".

 

"ספר החוקים של מדינת ישראל עושה אבחנה בין עבירות שונות", אמר ראש מערך הדוברות. "בית"ר הואשמה בעבירת גזענות שהיא אחת החמורות ביותר. אני רחוק מלהרים ידיים, אני לא במקום הזה. ההתאחדות לכדורגל אישרה עונש רדיוס, כאשר האוהדים היחידים שיכולים להיכנס, הם אוהדי הקבוצה האורחת, יש אפשרות כזו, כך שבית"ר לא קיבלה את העונש החמור ביותר".

 

"כדי לדבר על אפליה, צריך לקחת סיטואציה שלשתי קבוצות יש בדיוק את אותה היסטוריה ואותו רקורד, וזה לא המצב. אין שום אפליה", הסביר ברזל. "הקריאה מוות לערבים נופלת על סעיף גזענות ושתהיה שואה למכבי לא. לא דחו לבית"ר את העונש כי אין שום סיבה לעשות את זה. דחו למכבי חיפה את העונש בגלל שהם חשבו שההחלטה אינה נכונה. אני אופטימי ואני מאמין שהמשחק יתקיים במועדו באצטדיון המושבה".

 

"אין שום אפליה. לא הייתה סיבה לדחות את העונש" (אודי ציטיאט)

 

ח"כ מיקי לוי: "לא רואה אפשרות לקיים את המשחק"

 

ח"כמיקי לוי, לשעבר מפקד מחוז ירושלים במשטרה, הסביר ברדיו ירושלים כי לדעתו לא ניתן כרגע לקיים את המפגש. "הבלאגן יהיה מחוץ למושבה, לא בפנים. אם אני הייתי מפקד המחוז, הייתי מוציא מכתב להתאחדות שלאור הנסיבות אני לא רואה שום אפשרות לקיים את המשחק הזה מבחינה בטיחותית".

 

"אין קצין משטרה שיהיה מסוגל לבוא ולשלוט ב-20 אלף איש שיבואו למגרש", הוסיף ח"כ לוי. "ראוי היה לדחות את העונש בשבוע. ההתאחדות צריכה לקחת אחריות ולהגיד: אני מעבירה את המשחק לירושלים ולהעביר את העונש למשחק שבו יש צפי לפחות אנשים".

 

בתי המשפט יתערבו?

 

אלי טביב אף שוקל לפנות ביום ראשון לבית משפט אזרחי במטרה להשיג צו מניעה זמני לקיום המשחק, כאשר בשלב זה עדיין לא הוקצו כרטיסים לאוהדי הירוקים.

 

בשלב זה דרישות האבטחה של המשטרה עומדות 300 שוטרים ועוד 220 סדרנים, בשל ההודעות היוצאות מהגורמים השונים על הצפת האצטדיון באוהדים שיגיעו ללא כרטיסים. בבית"ר ירושלים ינסו להגיע במהלך היום להסדר עם מנהלת הליגה אשר תשתתף בחלק מעלויות האבטחה של המשחק.

 

האוהדים מזהירים

 

בפוסט שהעלתה בפייסבוק, הזהירה עמותת האוהדים של בית"ר ירושלים מפני הסכנות הצפויות מקיום המשחק מול מכבי חיפה ביום שני.

 

"עמותת האוהדים שבה ומתריעה כי קיום המשחק באיצטדיון המושבה הינו סכנה ממשית וקיים חשד אמיתי לפגיעה בנפש", נכתב בפוסט. "אנו מתריעים והתרענו מזה מספר ימים בפני כל גורם ואף ביצענו פניות ישירות לשרת התרבות הגברת מירי רגב ולשר לביטחון פנים מר גלעד ארדן, שעד עתה לצערנו מגלים אוזניים אטומות".

 

"קוראים למר טביב לא להופיע למשחק" (איתן הנסברגן)

 

לא רק שהאוהדים מתריעים ותומכים באי-הופעה למשחק, הם גם מוכנים לשאת בתוצאות. "אחריות לכל אסון חלילה שלא יהיה תחול על כל הגורמים החל מההתאחדות לכדורגל, מנהלת הליגה, השרים הרלוונטים ומשטרת ישראל. יחד עם זאת אנחנו שבים וקוראים למר טביב שלא להופיע למשחק גם במחיר ירידת ליגה ושמחים על עמדתו לפי שעה. אם צריך לרדת ליגה נרד בגאווה לליגה השנייה. צדק ושוויון הם ערכים בסיסיים ומושרשים בספורט תחרותי ובהעדרם אין לקיימו".

 

השרה מנסה לעזור

 

שרת הספורט מירי רגב הודיעה כי היא פועלת כדי למצוא אלטרנטיבה. "שוחחתי עם יורם באומן, עופר עיני וראש אגף המבצעים במשטרה וביקשתי מהם להתכנס לפתרון חכם, מידתי וראוי על רקע הצפי להגעתם של אוהדים רבים למשחק הרדיוס של בית"ר נגד מכבי חיפה באצטדיון פתח תקווה שאינו יכול להכיל את מספר האוהדים הרב", הודיעה השרה.

 

"אני קוראת לכל הצדדים לנהוג באיפוק ומברכת את הנהלת בית"ר על יציאה כנגד קריאות האלימות שנשמעו בקרב חלק מהאוהדים". 

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי