"חוות נועם" תארח בסוף השבוע הקרוב פסטיבל גדול ופתוח לקהל הרחב, במהלכו יתקיימו שתי תחרויות תחת חסות ההתאחדות הלאומית לספורט הרכיבה בישראל, בענפי הרכיבה האולימפיים- הדרסז' וקפיצות ראווה.
התחרויות מתקיימות כתחרויות דירוג והכנה לקראת אליפויות ישראל שיתקיימו בחודש יוני וישתתפו בהן טובי הרוכבים במדינה. בנוסף, האירוע יכלול פעילויות מיוחדות לילדים כדוגמת סיבובי רכיבה על סוסי פוני ומתקנים מתנפחים.
ענף הרכיבה האמנותית- הדרסז', יפתח את עונת התחרויות לקראת אליפות המדינה, זאת לאחר סיום עונת גביעי המדינה בתחרות שהתקיימה גם היא ב"חוות נועם" בדצמבר האחרון. בענף זה, התנועות אשר מבצע הסוס מזכירות ריקוד, ומבוססות על תנועות אותן הוא מבצע בטבע במצב של ריגוש. תנועות אלו בוחנות את יכולתו האתלטית, גמישותו ואף את הבעתו המתבטאת ביופי התנועה.
ענף קפיצות הראווה יחל בתחרות השלישית מתוך שבע לקראת אליפות המדינה, לאחר ששתי התחרויות הראשונות התקיימי ב"חווה הירוקה" וב-"חוות יגור". את הדירוג של המתחרים עד כה מובילים זיו מרום ופרייה מחוות טוקסנה במקצה הבוגרים; ניקול פוזיילוב ומנילה חוות הג'וקי קלאב במקצה רוכבים צעירים עד גיל 21; מור כהן ויוניק מחוות איפונה במקצה נוער עד גיל 18, שירז טל וקוויטינה מחוות טוקסנה במקצה ילדים עד גיל 14 ורועי אייל עם הסוסה אוויטה במקצה סוס צעיר.
ענף קפיצות הראווה הינו אחד מענפי הספורט המיוחדים המשלב צמד, סוס ורוכבו. מטרתו של הצמד לעבור מסלול מכשולים על פי סדר שתוכנן על ידי מתכנן המסלולים במינימום טעויות ובזמן הקצר ביותר. בענף זה מתחרים גברים ונשים יחד. קפיצות הראווה הינו אחד מענפי הספורט האולימפיים החותם כל אולימפיאדה.
מה דעתך על הכתבה?