למרות שרשויות ומוסדות רבים, בעיקר בצפון, נמצאו עד לפני ימים בודדים תחת מתקפות טילים יומיומיות, הם בחרו להמשיך ולהאיר גם השנה. כך גם מפעל הפיס, התורם רבות לקידום הספורט בישראל, שיזם את "לילה סגול", המוקדש השנה בעיקר לנפגעי המלחמה בגוף ובנפש.
רו"ח אביגדור יצחקי, יו"ר מפעל הפיס: "מפעל הפיס חרט על דגלו את נושא השילוב, התמיכה והקידום של אנשים עם מוגבלויות בישראל והציב אותו כאחד מחמשת תחומי הליבה של הארגון בזירה החברתית. לאחר שבשנים האחרונות הצלחנו להגיע עם המסר החברתי החשוב הזה למיליוני אנשים וצרבנו אותו בתודעה הציבורית, הוצאנו אל הפועל, יחד עם שותפינו במרכז השלטון המקומי והאזורי, עשרות רבות של מיזמים, שחלקם כבר פועלים וחלקם ייצאו לדרך עוד השנה וכל מטרתם להעניק הזדמנות שווה לאנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה בישראל, ולשלבם באופן עמוק יותר בחברה ובקהילה. השנה אנו מבקשים לחזק ולחבק את תושבי הצפון והדרום שחווים מציאות קשה ומורכבת, ומוקירים מאוד את ההשתתפות באירועי "לילה סגול". יחד נייחל ונתפלל לשובם של כל החטופים ושכל חיילנו ישובו הביתה בשלום. המסר שלנו ביום הזה הוא חד וברור: אנחנו עם נפגעי המלחמה בפרט ואנשים עם מוגבלות בכלל לכל אורך הדרך ונמשיך להשקיע משאבים ומאמצים רבים למען שיפור איכות חייהם ולמען שוויון הזדמנויות מלא בכל תחומי החיים".
כחלק מאירועי "לילה סגול" בהובלת מפעל הפיס, מרכז השלטון המקומי, ואתר "שווים", מטה המכביה 2025 שבכפר המכביה מואר בסגול. 140 בניינים בכל הארץ , מהחרמון ועד אילת – לקחו חלק במיזם והוארו בצבע סגול, הצבע המזוהה עם קהילת המוגבלויות בעולם. מפרוץ המלחמה נוספו יותר מ-80,000 ישראלים שנפצעו בגופם ובנפשם ל-1.5 מיליון האזרחים עם מוגבלויות שחיים בישראל.
"כתנועה עולמית עם כמעט חצי מיליון חברים וכאירוע ספורט השני בסדרו בעולם חשוב לנו מאוד לאפשר שיוויון והכללה ולקדם את הערכים האלו בספורט, ובחברה בכלל" מסביר רואי הסינג, מנכ"ל המכביה. "לצד העובדה שאצלינו במשחקי המכביה התחרויות בענפים הפאראלימפיים מתקיימות תוך כדי המשחקים, ולא בסיומם כאירוע נפרד – הוא העדות למחויבות שלנו לנושא. כחלק מהמחויבות הזו בחודשים הראשונים למלחמה אירחנו בכפר המכביה מאות משורדי הטבח והמפונים ועד היום אנחנו מארחים אצלינו סדנאות עיבוד לחיילי צה"ל בסדיר ובמילואים".
בתנועת מכבי מוסיפים כי המכביה 2025 צפויה להיות הגדולה והמשמעותית ביותר בהיסטוריה עם יותר מ־11 אלף ספורטאים שצפויים להגיע לארץ מכ־80 מדינות בעולם, כולל כ-3,000 ספורטאים מישראל. הם יתחרו בארבע קטגוריות: נוער, בוגרים, ותיקים ופאראלימפיים. אל המתחרים יצטרפו 20 אלף מלווים במשלחות, ויחד יתחרו כולם ב־45 ענפי ספורט, לצד מאות אלפי מבקרים וצופים ברחבי ישראל והעולם. "אנחנו עם הפנים למכביה שתתקיים בקיץ 2025 – אירוע הספורט היהודי הגדול בעולם, שידגיש את חשיבות הספורט בתרבות ובקידום ערכי השוויון והסובלנות, באירוע שחשוב שיתקיים יותר מתמיד".
היכל מנורה מבטחים בת"א ואצטדיון שלמה ביטוח בפ"ת הוארו הערב (3/12) בסגול לרגל יום המודעות הבינ"ל לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
השנה מוקדשים אירועי לילה סגול לעשרות אלפי נפגעי המלחמה בגוף ובנפש, חיילים ואזרחים, המצטרפים ל-1.5 מיליון אנשים עם מוגבלות החיים בינינו.
אולם הספורט באוניברסיטת בר-אילן נצבע הלילה בסגול, לרגל יום המודעות הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, ובהצדעה לנפגעי ולנפגעות המלחמה.
בשנה האחרונה נוספו למעלה מ-80,000 ישראלים שנפצעו בגופם ובנפשם ל-1.5 מיליון אזרחים עם מוגבלות החיים בינינו.
בין הנפגעים גם סטודנטים וסטודנטיות. במטרה להבטיח שסביבתם הלימודית, הפיזית והחברתית תהיה נגישה ומכילה. ברחבי הקמפוס סומנו חניות נגישות, וכיתות הלימוד צוידו בשולחנות וכסאות נגישים.
מה דעתך על הכתבה?