מנהלי קהילה מכל קבוצות ליגת העל והלאומית הגיעו היום לכנס מקצועי לימודי ביוזמת עמותת ערכים בספורט, מנהלת הליגות ובית הנשיא בנושא האתגרים החברתיים בעקבות מלחמת חרבות ברזל. במסגרת המפגש זכו הנוכחים לסיור מרגש בתערוכת "חרבות ברזל" של מוזיאון הסובלנות ירושלים, כאשר גם נציגי ריינה, כפר קאסם וסכנין השתתפו ולא הסתירו את התרגשותם. בהמשך התקיים דיון שעסק בכוח של המועדונים ובפעולות שהם מובילים כדי לחזק מיזמים שמביאים את החיים ביחד ואת השותפות, על כל האתגרים המבניים הקיימים.
במרכז האירוע התקיימו שולחנות עגולים, כשמנהלי הקהילות שיתפו על האתגרים ואיך המועדון יכול לחבר בין הגורמים השונים בחברה הישראלית, לחיות בשותפות, וגם בתוך אי הסכמה לשמור על דיאלוג וכללי משחק.
מנכ"ל בית הנשיא, אייל שויקי: "הפעילות שלנו במיזם "משחק קבוצתי", החלה לפני השבעה באוקטובר, אבל לאחר השבר הנורא שעברנו באותה שבת שחורה, זה חידד אצלנו את ההבנה שבאמצעות הספורט יש לנו יכולת אדירה לחזק את הקהילות ולהעניק חוסן לילדים ובני נוער בשעתם הקשה ביותר. ידענו כבר אז, שספורט הוא השפה המדוברת ביותר בעולם, מכנה משותף לכל-כך הרבה אנשים. בבית הנשיא בשנה האחרונה, רוב סדר היום שלנו סובב סביב השכול, עשרות ניחומי אבלים, מפגשים עם משפחות ומפגשים עם פצועים במחלקות השונות.
"כולנו עוסקים בקשר עם הקהילות, זוהי זכות גדולה. מעבר לספורט ולהישגיות, זו תרומה המשפיעה על נפשות ברגעים הקשים ביותר. אנחנו רואים שהספורט מאחד ומלכד את כולנו, כחובב וצורך ספורט מושבע, אני מאמין בזה מאוד וקושר את עולמות הספורט והחינוך יחד. אני מודה לכל מי שלקח חלק בעשייה. אנחנו שמחים וגאים להיות שותפים בתכנית "משחק קבוצתי", שהיא אחת מתכניות הדגל שלנו בבית הנשיא. אסיים את דבריי בתפילה לשובם במהרה של כל החטופים והחטופות, ולשובם של כל חיילינו בשלום במהרה. מי ייתן ונזכה לימים טובים יותר".
"היינו רוצים לראות דקת כבוד"
אחמד ג'אבר, מנכ"ל בני ריינה: "יש קושי בקבוצות להשפיע על הקהל ואני חווה זאת באופן אישי. מכיר את הקושי בבית"ר ירושלים ואני עובד איתם בשיתוף. אני באופן אישי מדבר עם האוהדים שלנו לפני משחק ומסביר את החשיבות והרגישות, אם זה לכבד את ההימנון ואם זה בדברים אחרים". "הגישה היא להתחיל מלחבר את האנשים עצמם ולא להצהיר הצהרות גדולות כמו "אני הולך להביא שלום עולמי" , אמר אייל נציג מכבי קביליו יפו. "זה מתחיל מפגישה עם אדם, קבוצה, לחבק ולאמץ על מנת להתחיל משהו שיהיה "מדבק" וישפיע על כולם. היינו רוצים לראות "דקת כבוד" בכל תחילת משחק, הקפטנים צריכים להוביל את זה. הגעתי למשחק הראשון של יפו, נגד כפר קאסם, עמדתי לבד ביציע מוקף במאות אוהדים של כפר קאסם, פחדתי מאוד. כעבור כמה דקות הגיע אוהד שלהם וטפח לי בגב ואמר לי "כל הכבוד לכם יפו איזה משחק!" התחבקנו, והבנתי שאני במקום טוב. הקשר עם כפר קאסם הוא קשר של שנים, קשר דם", הוסיף בשם מכבי יפו.
נציגת בית"ר ירושלים הגר שיתפה בתכנית הרחבה של המועדון עם מוזיאון הסובלנות בקידום תרבות שיח ודיאלוג וכן עידוד של סובלנות וצמצום תופעות אלימות בתוך הקבוצה. לפי אריאל נציג הפועל טבריה, תפקיד הכדורגל כגשר בין יהודים וערבים חשוב מאוד במיוחד בימים אלה. "אנחנו מביאים ילדים מהמגזר כדי להשפיע על הקהל לטובה. זה מה שאנו יכולים לעשות", הוסיף.
סוגיית המשחקים בשבת עלתה ונתנה זווית נוספת על החברה הישראלית והמורכבות של האוכלוסיות השונות, משפחות שרוצות להגיע מוקדם לעומת דתיים שיכולים להגיע במוצאי שבת. בהקשר זה סיפר נציג הפועל ירושלים על הניסיונות למיזמים משותפים עם הקהילה החרדית בעיר. הפעילות התקיימה במסגרת מיזם אות הנשיא בספורט, בשיתוף הטוטו ומשרד התרבות והספורט.
בתאל גרבי, מנכ"לית ערכים בספורט: "החברה הישראלית עברה שבר טקטוני ולנו יש את הכוח לבנות את הגשר שיאפשר לפסוע מעל המהמורות והלבה הגועשת הזאת וגם לקרב בין חלקי השבר הזה. כבני אדם יש לנו יכולות אדירות לחבר ומפה אני שואבת את האופטימיות שלי. הספורט מאחד ומאחה והמטרה שלנו ביום הזה שכל אחד ייצא עם תובנה אחת איפה יכול להשפיע ולחולל שינוי ולקדם חברה חזקה יותר ומציאות טובה יותר לדורות הבאים. זאת המשמרת שלנו".
מה דעתך על הכתבה?