היורוליג בוחנת אפשרות להרחיב את המפעל ל-20 קבוצות החל מעונת 2025/26, כך על פי דיווח ב"באסקטניוז". המהלך נשקל במסגרת חזון הליגה לחיזוק היציבות והרצף התחרותי.
אנריק קרבונל, המנהל המקצועי של ולנסיה, התייחס לסוגיה בריאיון ל-"Las Provincias": "המציאות היא שיש יותר מועדונים ברשימת ההמתנה ליורוליג. אנחנו רואים למשל את ההצעות של שתי הקבוצות הישראליות שמשחקות ביורוקאפ, עם תקציבים דומים או גבוהים משל ולנסיה".
ולנסיה, קבוצה בעלת היסטוריה עשירה ביורוליג שעומדת לחנוך אולם חדש, יכולה להבטיח את מקומה במפעל בעונה הבאה אם תזכה ביורוקאפ, בדומה למה שעשתה פריז בסקטבול בשנה שעברה. "הקבוצה שתזכה ביורוקאפ תקבל את ההזדמנות לשחק ביורוליג. כלומר, זה תלוי בקבוצה ולא בהחלטת הליגה", הסביר קרבונל.
לגבי המשא ומתן המתמשך עם היורוליג, אמר המנהל: "אנחנו עדיין בשיחות. כרגע, היורוליג צריכה קודם להצביע ולהחליט אם תהיה הרחבה. אם זה יקרה, יצטרכו להחליט איך לעשות זאת. עם הרחבה, יש יותר אפשרויות להסכם".
קרבונל התייחס גם לפרויקט ה-NBA באירופה, לאחר שנציב הליגה אדם סילבר רמז על ליגה אירופית עצמאית במהלך משחקי פריז 2025: "הייתי בפריז ונפגשתי עם ה-NBA. בנוסף ליורוליג, אני מקיים פגישות קבועות עם ההתאחדות הספרדית ופיב"א. אנחנו צריכים את כל המידע. כמועדון, עלינו להקשיב לכולם, ואם ה-NBA תקרא לנו, נדבר איתם בוודאות".
מה דעתך על הכתבה?