מרד האוהדים: הקרב המשפטי שמטלטל את אופ"א מגיע לשיא חדש

ארבעה ארגוני אוהדים של אתלטיקו מדריד מתאחדים למאבק חסר תקדים נגד אופ"א בעקבות הפנדל השנוי במחלוקת של חוליאן אלברז, שנפסל בנסיבות מעוררות שאלות ואפשר לריאל מדריד לעלות לרבע גמר ליגת האלופות

(גודל טקסט)

חודש חלף מאז אותו משחק גורלי, אך המחלוקת סביבו רק הולכת ומתעצמת. הפנדל של חוליאן אלברס והנגיעה הכפולה לכאורה שביצע בכדור כשהחליק, הובילו לפסילת הבעיטה בסדרת הפנדלים המכריעה. בעקבות זאת, ריאל מדריד ניצחה והעפילה לרבע גמר ליגת האלופות, אך האיגוד הבינלאומי של מועדוני האוהדים (UIP) דרש הסבר מאופ"א מיד, עם כוונה מוצהרת להביא את הנושא לבית המשפט.

מתברר שהם אינם לבד במערכה. ביום חמישי האחרון, בפגישה שנמשכה עד השעה 11 בלילה, הוחלט כי שלוש קבוצות נוספות של אוהדי האדום-לבן מצטרפות למאבק המשפטי נגד אופ"א: "סניאלס דה אומו", "הסנאט האדום-לבן", ו"לוס 50". הצעד הדרמטי מגיע לאחר שגם ה"יוניון" וגם "סניאלס דה אומו" פרסמו דו"חות מומחים המאשרים את "העריכה והמניפולציה" של צילומי הפנדל שהופצו על ידי אופ"א יום לאחר המשחק.

ריאל מדריד חוגגת את העלייה על חשבון אתלטיקו מדריד | David Ramos – UEFA

צוות עבודה מיוחד המורכב מעורכי דין מובילים הוקם במטרה לעצב את האסטרטגיה המשפטית המתאימה ביותר להגשת התלונה בהקדם האפשרי. המחלוקת מקבלת משנה תוקף לאור העובדה שטומאש קוויאטקובסקי, שופט ה-VAR שקיבל את ההחלטה השנויה במחלוקת בתוך 10 שניות בלבד, אינו מלווה לראשונה את שימון מרצ'יניאק במשחקו הראשון לאחר האירוע – זאת למרות שהשניים היו צמד קבוע מאז 2022.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי