אופ"א חילקה 233 מיליון יורו על שחרור שחקנים למשחקי נבחרות – סיטי בראש

play
יושקו גברדיול חוגג לצד רובן דיאש גול לזכות מנצ'סטר סיטי | רויטרס
צפו בתקציר: בליץ בדקות הסיום נתן למנצ'סטר סיטי 0:2 נגד אברטון 01:55

הקבוצה האנגלית קיבלה 5.17 מיליון יורו, ריאל מדריד ואינטר אחריה. גם קבוצות ישראליות קיבלו כסף על הופעות שחקניהן בנבחרות

קבוצות: מנצ'סטר סיטי
(גודל טקסט)

אופ"א פרסמה השבוע את רשימת הסכומים שחולקו למועדונים ברחבי היבשת במסגרת תכנית ההטבות למועדונים – אשר מעניקה פיצוי כספי לקבוצות על שחרור שחקניהן למשחקי נבחרות. בסך הכול, חולקו 233 מיליון יורו, סכום שיא, ל-901 מועדונים מ-55 מדינות החברות באופ"א (כולל הישראליות). מדובר בפיצוי על שחרור שחקנים לטורנירים בינלאומיים שנערכו בשנים האחרונות:

– ליגת האומות של אופ"א (2020-2021 ו-2022-2023)

– מוקדמות יורו 2024 (2022-2024)

– טורניר יורו 2024 עצמו (שיתקיים בגרמניה ביוני)

המועדון שקיבל את הסכום הגבוה ביותר הוא מנצ'סטר סיטי, אלופת אנגליה, שזכתה לנתח של כ-5.17 מיליון יורו (כ-5.94 מיליון דולר). מיד אחריה ברשימה ניתן למצוא את ריאל מדריד (4.79 מיליון יורו) ואינטר (4.65 מיליון יורו).

שחקן נבחרת בלגיה, קווין דה בראונה
פרידה מוקדמת. דה בראונה | רויטרס

המנגנון שנקבע על ידי אופ"א מבוסס על חישוב שוויוני: כל מועדון מקבל תשלום קבוע עבור כל שחקן ששוחרר למשחקי ליגת האומות ומוקדמות היורו, וכן סכום יומי עבור כל שחקן שהשתתף בטורניר הגמר.

בכך מבקשת אופ"א לפצות מועדונים על הסיכון שבשחרור שחקנים לנבחרות (כולל עומס, פציעות אפשריות והיעדרות מהליגה), ולחזק את שיתוף הפעולה עם הקבוצות – שבעבר לעיתים התנגדו לשליחת שחקנים לטורנירים מחוץ לעונה.

תכנית ההטבות החלה לאחר הסכם שנחתם בין אופ"א לארגון ארצות הכדורגל האירופיות (ECA), ובמסגרתה מועברים כספים לקבוצות – גם קטנות – כדי לתמרץ שחרור שחקנים. התכנית צברה תאוצה בשנים האחרונות והפכה לחלק בלתי נפרד מהאיזון בין אינטרסים של מועדונים לנבחרות.

עוד באותו נושא: אופ''א, מנ''צסטר סיטי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי