מיקל ארטטה נאלץ להתערב ולהרחיק את מאמן המצבים הנייחים ניקולס ז'ובר בדקות האחרונות של ההפסד 1:0 לפאריס סן ז'רמן בחצי גמר ליגת האלופות. הדרמה התרחשה לאחר שארסנל חשבה שהשוותה כשמיקל מרינו נגח פנימה מבעיטה חופשית של דקלן רייס, אך השער נפסל בעקבות בדיקת VAR שקבעה מצב נבדל. המתח הגיע לשיאו בדקות הפיצוי כשמרינו ביצע עבירה על שוער פ.ס.ז', דונארומה, בזמן קרן.
ז'ובר, שהפך לדמות מרכזית בארסנל מאז הגעתו ב-2021, זעם על החלטת השופט והחל לצעוק ולנופף בידיו לכיוון השופט הרביעי. ארטטה נאלץ להתערב במהירות, החליף עמו מספר מילים נוקבות ודחף אותו בחזרה לספסל, שניות ספורות לפני שריקת הסיום. ההתנהגות הסוערת של ז'ובר אינה חדשה – בעבר כבר כינה אותו גארי נוויל "האיש המעצבן ביותר בכדורגל".
הפרדוקס סביב ז'ובר, שהפך את ארסנל לקבוצה מסוכנת במיוחד במצבים נייחים התקפיים, הוא שהקבוצה מתקשה דווקא בהגנה על מצבים דומים. ג'יימי קאראגר ציין לאחרונה כי מבחינת אחוזים, רק מנצ'סטר יונייטד גרועה יותר מארסנל בספיגה ממצבים נייחים העונה והתלוצץ שאולי כדאי לקצץ את שכרו של ז'ובר בחצי או למנות מאמן מצבים נייחים הגנתי. ארסנל תצטרך כעת להתגבר על פיגור 1:0 במשחק הגומלין כדי להגיע לגמר ליגת האלופות הראשון שלה מאז 2006.
מה דעתך על הכתבה?