לאמין ימאל, ילד הפלא של ברצלונה שמשגע את הכדורגל העולמי, יירש את החולצה מספר 10 האייקונית החל מעונת 2025/26. ההחלטה התקבלה לאחר שאנסו פאטי יעזוב היום (שישי) רשמית למונאקו בהשאלה, ולא כמו בעונת 2023/24 כאשר המועדון שמר על המספר "קפוא" בזמן השאלתו לברייטון. הפעם, בהנהלת ברצלונה קיים הסכם פה אחד שהכוכב הצעיר מוכן ליטול על עצמו את האחריות הגדולה של ללבוש את החולצה עם המספר האגדי. ימאל, שתמיד הפגין כבוד לחברו הקרוב פאטי, מעולם לא לחץ עבור המספר האיקוני.
ברצלונה תשחרר את המדים הראשונים לתקשורת ביום שלישי הקרוב, אך ההכרזה הרשמית על המעבר של ימאל לחולצה מספר 10 תידחה למועד מיוחד יותר. כפי שהוסכם ב-27 במאי עם חתימת הארכת החוזה עד 2031, האירוע הפורמלי יתקיים החופף ליום הולדתו ה-18 ב-13 ביולי. בחגיגה תשתתף גם סבתו מצד אביו, פאטימה, שלא יכלה להגיע לחתימת החוזה. שם יופיע ימאל לראשונה לובש חולצת ברצלונה עם המספר 10.
המספר 10 נלבש על ידי אגדות כמו מראדונה, רונלדיניו ומסי, שהרים אותו מ-2008 עד 2021. לאחר מכן אנסו פאטי קיבל באומץ את האתגר עוד לפני גיל 19. כעת ימאל, שכבר יש לו תפקיד מרכזי בברצלונה ובזירה הגלובלית, יוכל ללכת בעקבות האגדות שהגדירו תקופות. ההחלטה צפויה גם להגביר משמעותית את הכנסות המועדון ממכירת החולצות.
מה דעתך על הכתבה?