קלוד מקאללה, אחד מהקשרים הגדולים בכדורגל העולמי בתחילת שנות ה-2000, הביע דעה שנויה במחלוקת לגבי זהות הזוכה בכדור הזהב לשנת 2025. הצרפתי הבינלאומי לשעבר, שזכה בשלל תארים בשורות ריאל מדריד ובצ'לסי, טען כי לאמין ימאל מברצלונה אינו ראוי לפרס בשלב זה של הקריירה. כשנשאל על ידי העיתון הספרדי "אס" לאיזה שחקן היה מעניק את הפרס השנה, מקאללה השיב בבירור: "אני הולך עם עוסמאן דמבלה".
דמבלה עבר עונה מבריקה, כשהוביל את פריז סן ז'רמן לזכייה בליגת האלופות בפעם הראשונה בתולדותיה, תוך זכייה גם בליגה הצרפתית ובגביע. הוא כבש 33 שערים וצבר 15 בישולים נוספים בבכל המסגרות. ימאל, בגיל 17 בלבד, ממשיך להדהים את עולם הכדורגל בהופעות מושכות עין שנדירות לראות בשחקן בגילו. הוא סיים את עונת 2024/25 כשהוביל את ברצלונה לזכייה בליגה הספרדית, לאחר שכבש 18 שערים וצבר 25 בישולים בכל המסגרות.
מקאללה רומז שימאל לא צריך לזכות בפרס כבר עכשיו למען התפתחותו האישית. דמבלה, בן 28, עבר מסע ארוך אחרי שאכזב במידה רבה בברצלונה בעבר. לאחר שסוף סוף מימש את הפוטנציאל שלו, זה יהיה הרגע המושלם לחתום על התפתחותו עם כדור הזהב.
מה דעתך על הכתבה?