בסוף השבוע האחרון התקיים בבירת דנמרקקופנהגן אחד מטורנירי הפוצ'יוולי הגדולים בעולם, בטורניר שכלל גם נציגות ישראלית מרשימה: מאור האס (ישראל) ורנן בילי (ברזיל) קטפו את המקום הראשון בטורניר היוקרתי – הישג ספורטיבי מרגש ומרשים במיוחד.
הניצחון הגיע לאחר חודשיים של מאבק לא פשוט: מארגני הטורניר סירבו בתחילה לאפשר ייצוג ישראלי בשל חששות ללחצים מצד גורמים פרו-פלסטיניים, חסויות ועובדים. למרות זאת, מאור האס – אלוף אירופה בארבע השנים האחרונות, שנחשב לבין הטובים ביבשת – הצליח לשכנע את המארגנים לאפשר את השתתפותו.
מאור האס סיפר: "היה לי חשוב מאוד להגיע ולשחק בטורניר גדול ומשמעותי שכזה, למרות כל ההתנגדויות והקשיים. ספורט לא צריך להיות מעורב בפוליטיקה – וזה עיקרון שאני מאמין בו בלב שלם. מעבר לזכייה עצמה, עצם הנוכחות שלנו כאן – למרות הלחצים – היא בעיניי ניצחון גדול לא פחות".
מה דעתך על הכתבה?