"בית הקברות של הכוכבים הוותיקים": חלוץ העבר עקץ את הסרייה א'

פרשן "סקיי איטליה", פאולו די קאניו, סימן את נאפולי כמועמדת הבכירה לאליפות בזכות היציבות והחיזוק המדויק, ניתח את סיכויי אינטר, מילאן ויובנטוס, לא חסך ביקורת מהכדורגל האיטלקי – ומפרגן לקבוצות שיפתיעו לדעתו

(גודל טקסט)

פאולו די קאניו, חלוץ העבר שהיה מעורב בשערוריות רבות, הידועה שבהם, מנהגו להצדיע במועל יד לאחר כיבוש שער, הוא כיום אחד הפרשנים הבולטים באיטליה, ונתן את התחזית שלו לקראת פתיחת העונה בסרייה א'. לדבריו, נאפולי היא הפייבוריטית לסיים במקום הראשון: "הם שמרו על אותו צוות אימון ומתחזקים בשחקנים שהמאמן עצמו ביקש – וזה יתרון עצום. אינטר, עם רוח חדשה, מסוגלת לשנות את שיטת המשחק שלה, ומילאן שלא תשחק באירופה השנה, יחד עם המאמן מסימיליאנו אלגרי שיתמקד בבניית קו הגנה חזק, נמצאת מיד אחריהם על קו הזינוק".

לגבי יובנטוס ציין כוכב העבר האיטלקי: "הם יעמדו במבחן מהדקה הראשונה. אם ולאחוביץ' יעזוב וטונאלי יגיע – הם יכולים להתקדם משמעותית". על אטאלנטה אמר: "הם רחוקים מהצמרת, גם משום שעידן גספריני הגיע לסיומו. האיש שקידם את המועדון כבר לא שם – ועבר לרומא".

דושאן ולאחוביץ' שחקן יובנטוס חוגג שער | אימג'בנק GettyImages, Valerio Pennicino

כשנשאל על רומא תחת גספריני, השיב: "הם ממלאים חוסרים, אבל לא עם שחקנים משני משחק. עם גספריני הכול יכול לקרות – כישלון מהיר, עונה בינונית או הצלחה מפתיעה שתבסס עתיד מבטיח. אם יאפשרו לו לעבוד בשקט, ייתכן שיגיעו להישגים כמו שחווה באטאלנטה – אך זה לא יהיה פשוט".

פאולו די קאניו | PAOLO COCCO

על חזרתם של אלגרי, סארי ופיאולי לקבוצות שכבר אימנו בעבר אמר: "אלגרי ופיאולי הם מאמנים חכמים וגמישים שיודעים להתאים את עצמם למשאבים הקיימים. אני מכנה אותם ‘קוביות מרק' – יודעים לשפר את הטעם כשהוא חסר. סארי חזר מהר יחסית, עם יתרון ברור – אם ייכשל, האשמה לא תהיה עליו משום שלא קיבל את השחקנים שרצה. פיאולי, ששב מתקופה בליגה הסעודית, יכול בפיורנטינה – עם כדורגל מסודר וזהיר – להתמודד גם על הגביע".

די קאניו התייחס גם להגעתם של קווין דה בראונה ולוקה מודריץ' בגיל מתקדם: "אנחנו נהנה מהאיכות שלהם, אבל חבל שאף קבוצה אירופית בכירה לא רצתה אותם. הכדורגל האיטלקי הפך ל'בית הקברות של הכוכבים הוותיקים' – שחקנים מגיעים לכאן רק בשלהי הקריירה, לליגה שבעבר הייתה הטובה בעולם".

לסיום, בחר חלוץ העבר להחמיא לשתי קבוצות שהוא מאמין שיפתיעו העונה: "אמרתי את זה כבר לפני חודשים – קומו מרשימה אותי. ססק פברגאס עושה שם עבודה מצוינת, הם מביאים שחקנים שמתאימים לכדורגל ישיר וייקחו סיכונים גם מול קבוצות גדולות. בולוניה גם מעניינת, למרות שהחתמות כמו אימובילה וברנרדסקי בגילם הן הימור. אני מקווה שיסתבר שטעיתי, ואם זה יקרה – אשמח מאוד".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי