פליק התייחס לשער השנוי במחלוקת: "משחקים עד שהשופט שורק"

play
פראן טורס, ברצלונה | GettyImages, Alex Caparros
המספרת של רישרליסון, שחקן טוטנהאם נגד ברנלי 02:29

אחרי ניצחון 0:3 במאיורקה, מאמן ברצלונה לא הסתיר את אכזבתו מהיכולת, אולם גיבה את שחקניו בכל הנוגע למהלך שעורר סערה: "אי אפשר לשחק ב-50 אחוז מול תשעה שחקנים"

(גודל טקסט)

ברצלונה הייתה רחוקה מלהבריק במשחק הראשון שלה לעונת 2025/26, אבל הדאבליסטית הספרדית בכל זאת החלה את הליגה עם 0:3 גדול על מאיורקה במשחק חוץ. הקטלאנים עלו ליתרון כפול ב-23 הדקות הראשונות הודות לשערים של ראפיניה ופראן טורס, ועד סוף המחצית הראשונה כבר שיחקו מול תשעה שחקנים. רק עמוק בתוספת הזמן, בדקה ה-90+4, לאמין ימאל הצטרף לחגיגה וקבע 0:3.

המאמן האנזי פליק לא חסך בביקורת משחקניו לנוכח היכולת הפושרת, גם אם זו הספיקה לניצחון חלק: "לא אהבתי את המשחק שלנו", אמר מיד אחרי שריקת הסיום, "אלה שלוש נקודות חשובות, אבל לא אהבתי את איך ששיחקנו. אחרי ה-0:2 ושני האדומים, הקבוצה שיחקה על 50%. אני חייב לדבר על זה. אנחנו צריכים לשלוט גם בכדור וגם בקצב המשחק, אבל גם להיות חדים מול השער. אי אפשר לשחק על 50 או 60 אחוז מול יריבה בתשעה שחקנים".

שוער ברצלונה, ז'ואן גרסיה
הרגיע את החששות במהלך המשחק ובסיומו. גרסיה | אימג'בנק GettyImages, Cristian Trujillo/Quality Sport Images

גם במסיבת העיתונאים חזר פליק על אותו קו ביקורתי: "זה לא קל להישאר מרוכז כשיש לך יתרון מספרי כזה, אבל יש דברים שחייבים לתקן. אדבר עם השחקנים. שלוש הנקודות חשובות, אבל נצטרך להישאר ממוקדים גם כשהמשחק נראה קל".

המאמן התייחס גם למהלך השנוי במחלוקת – שערו של פראן טורס, שנכבש בזמן שבלם מאיורקה שכב על הדשא: "אני תמיד אומר לשחקנים שלי: תשחקו עד שהשופט עוצר את המשחק. זו החלטה של השופט, ואנחנו צריכים להמשיך לשחק עד השריקה".

השוער ז'ואן גרסיה אמר אחרי הופעת הבכורה המוצלחת מבחינתו, אחרי שהדאיג את האוהדים והצוות המקצועי בחימום: "נפגעתי באצבע בחימום והיה חשש, אבל בסוף זה היה כלום. אני מאוד שמח, ושיחקנו מול קבוצה בתשעה שחקנים אז גם לא הייתה לי הרבה עבודה. מאוד נוח לי עם האנזי פליק ואני יודע שעליי להמשיך להשתפר ולהתקדם, אבל אני מאוד שמח להיות בברצלונה. לגבי רישום שלי בסגל הייתי רגוע מאוד".

עוד באותו נושא: ברצלונה בכדורגל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי