אלופת אוקראינה החתימה חלוץ, ואז גילתה שהוא "תומך רוסיה"

play
ולדיסלב בלנוצה | Tullio Puglia - UEFA
צפו בתקציר: מכבי תל אביב הפסידה לדינמו קייב אך עלתה לליגה האירופית 02:44

סערה בדינמו קייב בעקבות הגילויים סביב החלוץ הרומני ולדיסלב בלנוצה. הבעלים: "אם התגובה לא תהיה הולמת, הוא לא יהיה חלק מהקבוצה". סרטון התנצלות כבר פורסם

(גודל טקסט)

דינמו קייב חיפשה חלוץ חדש לאחר ההדחה מהליגה האירופית בידי מכבי תל אביב ומכירתו של ולדיסלב ונאט לג'ירונה. אתמול (רביעי) הודיעה אלופת אוקראינה באופן רשמי על רכישתו של ולדיסלב בלנוצה, חלוץ נבחרת רומניה הצעירה, שעזב את אוניברסיטטאה קראיובה וחתם על חוזה לחמש שנים. אלא שעוד טרם הגעתו, צצו תיעודים מהרשתות לגבי "עמדתו החיובית כלפי רוסיה", שכזכור פלשה לאוקראינה בפברואר 2022 ומאז מצויות המדינה במלחמה מתמשכת.

בדף הטיקטוק של הכדורגלן הרומני בן ה-23 הופיעו סרטונים של התעמולן הרוסי ולדימיר סולוביוב, ציטוטים מהסדרה "הבריגדה" ועוד חומרים דומים.

איגור סורקיס, הבעלים של דינמו קייב, התייחס לסערה סביב הרכש שמפיץ תוכן פרו-רוסי ואמר: "נחכה ונקשיב לו. הוא עוד לא הגיע לאוקראינה, אז נבחן את הדברים. אנחנו צריכים לשמוע מה יש לו להגיד על זה. אם התגובה תהיה הולמת, הוא ישחק בדינמו קייב. אם לא, הוא לא יהיה חלק מהקבוצה הזו. זו ההחלטה הסופית שלי".

סרטון ההתנצלות של ולדיסלב בלונצה בפני אוהדי דינמו קייב

באוקראינה ציינו כי לפני החתימה בדינמו קייב, לבלנוצה הייתה הצעה מקריליה סובייטוב הרוסית, והחלוץ טען כי הוא פתוח למעבר לאור העובדה שאחד הסבים שלו מרוסיה והוא דובר את השפה.

נשיא קראיובה אמר: "הוא רצה לעבור לרוסיה, אבל אי אפשר למכור לשם שחקנים בגלל איסור של האיחוד האירופי. לטעמי זה מוצדק, לאור הפשעים ביצעו הרוסים בעולם הזה".

לאור הסערה, בלנוצה מיהר לפרסם סרטון התנצלות ובו הקריא את המסר הבא: "אוקראינים יקרים, אני גאה לשחק באוקראינה עבור המועדון הגדול דינמו קייב. תהילה לאוקראינה! תהילה לגיבורים! אוקראינה תנצח".

עוד באותו נושא: דינמו קייב

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי