תעשה היסטוריה? הסיבה שמכבי תל אביב תוכל לזכות באליפות רביעית ברציפות

play
עידו שחר, דור פרץ ושחקני מכבי תל אביב | ברני ארדוב
צפו: מכבי תל אביב הלהיבה והביסה 0:4 את מכבי נתניה, דור פרץ כבש צמד 03:12

ליאור טימור התייחס בפודקאסט "הקונטרה" לבניית הסגל של האלופה, וטען שיש הבדל בינה לבין שאר הקבוצות שהצליחו לקחת שלוש אליפויות ברצף: "יהיה להם רעב, מה שקשה מאוד למצוא בקבוצות ששומרות על הסגל ומאבדות את זה"

(גודל טקסט)

ליאור טימור, שעבד עד לא מזמן במכבי תל אביב, התייחס בפודקאסט "הקונטרה" מבית הפודיום לבניית הסגל של האלופה ולאפשרות שתעשה היסטוריה ותשיג אליפות רביעית ברצף. רק קבוצה אחת הצליחה לזכות ביותר משלוש אליפויות ברצף בליגת העל – הפועל פתח תקוה, שזכתה בחמש אליפויות בין 1959 ל-1963.

טימור התייחס תחילה לסגל שבנתה מכבי תל אביב: "אני רוצה לדבר על הפרופיל של השחקנים בסגל. כולם מדברים על כך שבנו סגל שירוץ לאליפות בעונה הזו, אבל בזה לא מטילים ספק. הכל יכול לקרות וזה תלוי בחיבור של השחקנים שמגיעים, אבל אם זה יתחבר אז מכבי תל אביב הרוויחה שחקנים בוודאות".

"הסגל שלקח אליפות שנתיים ברציפות השתנה כמעט באופן מלא", הסביר טימור. "עם שחקנים שממוצע הגילים שלהם הוא בן 23 ל-24. מועדון שלוקח שלוש אליפויות ברצף, שזה נחשב מדהים, בדרך כלל צריך להחליף קבוצה בשנה הרביעית, כי השחקנים כבר נשחקו וצריכים להתפתח".

טימור הסביר מהו ההבדל: "מה שמכבי תל אביב עשתה עם נועם בן הרוש, איתמר נוי, דני גרופר, סייד אבו פרחי והזרים שהצטרפו – היא בנתה קבוצה שגם אם תזכה העונה באליפות, לא יהיה מופרך לדבר על אליפות רביעית ברציפות כי זה סגל רעב. אלה שחקנים שהגיעו לקבוצה חדשה ואם יזכו באליפות העונה זו אליפות ראשונה שלהם עם מכבי. יהיה להם רעב לאליפות שנייה ושלישית, מה שקשה מאוד למצוא בקבוצות ששומרות על הסגל שלוש שנים ואז מאבדות את זה".

עוד באותו נושא: מכבי תל אביב בכדורגל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי