יניב טוכמן, כתב וואלה ספורט וספורט1, התראיין ב"תוכנית הספורט של ישראל" ברדיו חיפה ושוחח עם לירן שטראובר על מצבה של הפועל באר שבע, פציעתו של ניב אליאסי ועל עתידו של קינגס קאנגווה.
טוכמן פתח בעדכון על מצבו של השוער: "הפועל באר שבע חוזרת מהפגרה בלי ניב אליאסי, הוא מתח את השריר." שטראובר הסביר את חומרת הפציעה: "זו פציעה משקרת מאוד, יכול להיות בחוץ לשלושה שבועות. קצב ההתאוששות של שוער לא שונה משל שחקן שדה, אבל פציעה כזו היא בשרירים ששוערים מפעילים הכי הרבה. הקפיצה מהמקום, הניתורים, זה שריר מאוד בעייתי וזו פציעה מאוד משקרת בגלל שאתה יכול להרגיש תוך שלושה שבועות מאוד טוב, לעשות תנועה לא נכונה באימון ולקרוע אותו לגמרי".
טוכמן ציין מגמה חדשה: "אנחנו לא רגילים ששוערים נפצעים בשריר הירך האחורי, גם אליאסי וגם יואב ג'רפי". שטראובר הסביר: "שיטות האימון השתנו, התפקוד של השוערים השתנה בגלל הטכניקה, הנעת הכדור, שוער הפך לבלם עם ידיים".
השיחה עברה לנושא קינגס קאנגווה והשמועות על עזיבתו. טוכמן הרגיע: "נכון לעכשיו ראינו אותו נגד מכבי נתניה ועירוני טבריה, נגד טבריה הוא היה מדהים, יצא למשחק של נבחרת זמביה ואני לא מכיר שום דבר חוץ מזה שהוא חוזר לפה. קודם כל רוב החלונות באירופה נסגרו וגם קאנגווה יודע שאין לו יותר מדי לאן לעבור".
הוא השווה למקרים קודמים: "היו לנו שחקנים פה כמו פליסיו מילסון ו-ווסלי פטאצ'י שחשבנו שיישארו ועזבו בסוף. ראינו במקרה של לוקאס ונטורה, הפועל באר שבע התנהגה בעוצמה, אלונה ברקת לא נתנה לאירוע לערער אותה והיא נפנפה את פורטלזה עם ההצעה".
טוכמן הדגיש את ההבדל בין קאנגווה לשחקנים אחרים: "קאנגווה לא ליקק דבש לפני כן, ברק בכר לא ספר אותו בכוכב האדום בלגרד. מעבר לסיפוק של הכסף אתה רוצה ליהנות, וקאנגווה נהנה בהפועל באר שבע והוא לא רעב ללחם".
שטראובר הסכים: "זה גם תלוי באופי של השחקן, יש כאלה שהם חולי כסף, יתנו להם יותר במקום אחר והם יילכו, פה עושה רושם שמדובר באישיות אחרת".
טוכמן התייחס לסוכן של השחקן: "הסוכן שלו, ניר קרין, הוא דמות מאוד דומיננטית, הוא רציני מאוד. אם אתה שומע שהוא אומר שקאנגווה נשאר, כנראה הוא יודע מה הוא אומר".
בהמשך, הוא נתן דוגמה למקרה של מילסון: "ראינו את מילסון, שדיבר איתי בסיום העונה הראשונה והיה עם הצמיד של החטופים, אמר שהוא נשאר. אבל הוא היה מתודרך על ידי סוכן שלא רואה בעיניים, סוכן מפורטוגל, שאמר לו שהוא מרוויח 330 אלף יורו במכבי תל אביב והוא ישיג לו מיליון יורו מא.א.ק אתונה או מהכוכב האדום בלגרד".
לסיכום, טוכמן אמר: "הסוכן הרבה פעמים מדריך את השחקן לטוב ולרע. ראינו נגד טבריה שקאנגווה לא יצא מריכוז".
מה דעתך על הכתבה?