מועדון פאר מעוניין למנות למאמן את יורגן קלופ, שהביע את עמדתו לגבי חזרה

play
יורגן קלופ | Masashi Hara
תיקתקנו, 15.9 07:56

קיסטובאו קרבאליו, המועמד לתפקיד נשיא המועדון של בנפיקה ליסבון, חולם בגדול. הוא הבטיח לאוהדי הנשרים: "בעוד ארבע או חמש שנים, אנחנו נשחק בגמר ליגת האלופות"

(גודל טקסט)

קריסטובאו קרבאליו, המתמודד על נשיאות בנפיקה ליסבון, הבטיח להביא את יורגן קלופ כמאמן הקבוצה אם ייבחר לתפקיד בבחירות שייערכו ב-25 באוקטובר. המועמד הציב מטרות נועזות למועדון הפורטוגלי, כולל הגעה לגמר ליגת האלופים תוך חמש שנים.

קרבאליו הבהיר בראיון לכלי התקשורת הפורטוגלי "Sic Noticias" כי לא יאריך את חוזהו של ברונו לאג'ה, המאמן הנוכחי: "איתי, ברונו לאג'ה לא יישאר מעבר לחוזה שלו שפג בסוף העונה". הוא הוסיף: "אני צריך מאמן ברמה עולמית, אחד שכבר זכה בליגת האלופים ושרוצה לזכות בליגת האלופים עם בנפיקה".

קרבאלו חשף כי מאמן ליברפול ובורוסיה דורטמונד לשעבר נמצא על הכוונת שלו: "יש רק שם אחד בראש שלי: יורגן קלופ. הוא אפילו אמר שבנפיקה הוא מועדון נהדר שהוא רוצה לאמן יום אחד". המועמד הבטיח: "אני יכול להבטיח לאוהדי בנפיקה שבעוד ארבע או חמש שנים, אנחנו נשחק בגמר ליגת האלופות".

יורגן קלופ | Chris Brunskill/Fantasista

קלופ לא חזר לאמן מאז עזיבתו את ליברפול בסוף עונת 2023/24, ומכהן כיום כנשיא הכדורגל הגלובלי של קבוצת רד בול. בראיון לעיתון "Welt" ביוני, הוא הבהיר את עמדתו לגבי חזרה לקווים: "אני לא רוצה את זה יותר. יש לי עבודה עכשיו שמספקת אותי וגם אינטנסיבית".

קלופ הסביר את יתרונות התפקיד החדש: "האישה שלי מאושרת לגמרי מזה כי אנחנו יכולים לתכנן דברים הרבה יותר טוב שלא יכולנו לפני כן. זה אף פעם לא היה לגבי לא לעשות כלום, אלא על לעשות משהו שונה". המאמן לשעבר חשף כי אימן 1,081 משחקים במהלך 23 שנות הקריירה שלו, מה שהפך את התפקיד ל"הרבה, באמת הרבה", כדבריו.

מאמן מנצ'סטר יונייטד, רובן אמורים | GettyImages, Jan Kruger

בנוסף לכך, ב"דיילי מייל" דווח כי משלחת של נציגי הנשרים נכחה אמש (ראשון) באצטדיון האתיחאד, שם מנצ'סטר סיטי גברה 0:3 על יונייטד בדרבי. על פי הדיווח של כריס ווילר, בנפיקה סימנה את רובן אמורים, מאמן השדים האדומים, כפייבוריט להחליף את לאג'ה.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי