מה עובר על דניאל דאפה? "הפועל תל אביב חייבת לעזור לו, זה גדול עליו"

play
שחקן הפועל תל אביב דניאל דאפה | דני מרון
צפו: שער ובישול למיכה, בית"ר ניצחה את הפועל ת"א וזכתה בגביע הטוטו 04:00

הפרשנים ביקרו את האדומים אחרי ההפסד בגמר גביע הטוטו: "ראית קבוצה בלי רעב ומנותקת מהאירוע, לראשונה בעידן ברדה אין טביעת יד של מאמן" • נמני: "הבעיה הכי גדולה היא בחלק הקדמי, אי אפשר לבנות עונה שלמה על דאפה לבד" • אוזן: "ברדה עומד בפני האתגר הכי גדול"

(גודל טקסט)

שחקני העבר והפרשנים בהווה, אבי נמני ואורי אוזן, ניתחו (רביעי) בתוכנית הספורט של 103FM את מצבה של הפועל תל אביב אחרי ההפסד 2:1 לבית"ר ירושלים בגמר גביע הטוטו.

האזינו לניתוח המלא

נמני ביקר בחריפות את הפועל תל אביב: "הופתעתי מאוד. אפשר לשחק לא טוב, אבל זו פעם ראשונה בעידן אליניב ברדה שראינו קבוצה שאין בה טביעת יד של מאמן. אני מאוד מחזיק מברדה, שבאמת יש בו דברים יוצאי דופן שאין בהרבה מאוד מאמנים ישראלים. הפעם, זה היה נראה רע מאוד – הפועל תל אביב לא הייתה מסודרת, לא מאורגנת בחוליה האחורית. בקישור היה בלאגן לא נורמלי, ההתקפה כמעט לא באה לידי ביטוי ובלמי בית"ר ירושלים העלימו בקלות את דניאל דאפה. הכי קשה היה לי לראות את הפועל תל אביב בלי תשוקה, ראית קבוצה בלי רעב ומנותקת מהאירוע. או שהלחץ השפיע על כולם, אולי יותר מדי צעירים ובלי מנהיגים. הפועל תל אביב תצטרך לדעת להתרומם, לדעתי היא עדיין בהלם מסיפורי הדרבי. היא הפסידה גם להפועל באר שבע ולמכבי נתניה וזה גלגל שצריך להיעצר. היא חייבת לנצח את טבריה".

צפו ב"מעל הליגה" – פודקאסט הכדורגל הישראלי של ספורט1

אוזן החמיא למנצחת וסימן את האתגר העצום של ברדה: "החיסרון של מאיימבו היה משמעותי, אבל צריך לתת את הקרדיט לברק יצחקי – הם לחצו גבוה וניטרלו את הפועל. בית"ר הפיקה לקחים מהליגה ובאה ממש מוכנה למשחק. ברדה עומד עכשיו בפני אולי האתגר הכי גדול שלו מאז שהגיע להפועל תל אביב, כי עד עכשיו הכל התחבר לו ועכשיו דברים משתבשים וזה יותר קשה".

ברק יצחקי, אליניב ברדה | מאור אלקסלסי

נמני טען: "לויזו הוא כנף ימין עם רגל שמאל, הוא וטוריאל דורכים אחד לשני על הרגליים. ראית את זה גם בראיון של סתיו, זה ברח לו והוא לא רצה להגיד את זה. אלקוקין שחקן מאוד מוכשר, יצא לי לראות אותו במשחקים האחרונים. אני עדיין לא יודע מה התפקיד האמיתי שלו. הפתיעה אותי מאוד השלישיה במרכז השדה. פלקאו וקרייב אמורים להיות מאוד פיזיים ואגרסיביים. שניהם הלכו לגמרי לאיבוד. גם מרכז ההגנה היה מאוד חלש".

נמני סימן את נקודת התורפה של האדומים: "הבעיה הכי גדולה לדעתי היא דווקא בחלק הקדמי. אני רואה את הפועל תל אביב נכנסת לבעיה עם דאפה, היא הייתה צריכה להביא עוד חלוץ. זה לא עניין של לפגוע ביכולת. הוא פחות טוב עכשיו ממה שהוא היה בתחילת העונה. זה ילד צעיר, אי אפשר לבנות עליו עונה שלמה כחלוץ לבד. יש לחץ של המחיר, של ציפיות – אולי זה גדול עליו עכשיו וצריך לעזור לו. אנחנו לא אומרים שלא צריך לתת לדאפה את הקרדיט, אבל צריך להיות חכמים כדי לא לגרום לו נזק. הוא ממשיך לשחק גם כשהוא לא טוב".

אוזן חיזק את דבריו של נמני: "דאפה כרגע הוא החלוץ הראשון ואולי היחיד בהפועל שהוא חלוץ טבעי. צריך לדעת איך לשלב שחקנים צעירים. הוא נכנס ללופ כי דברים לא הולכים לו. מי ששיחק יודע שלפעמים לרדת לספסל נותן לך קצת אוויר ומוריד ממך לחץ. לשלב צעיר זו גאונות וצריך לדעת איך עושים את זה. כשאתה מעמיס יותר מדי, גם הדברים הקלים הופכים פתאום לקשים".

דניאל דאפה, הפועל תל אביב | קובי אליהו

לסיום, נמני התייחס לחשיבות המעטפת של צעירים: "שחקנים צעירים צריכים לידם סביבה נכונה ובריאה, אם זה אבא, אח, עורך דין, סוכן – אנשים שיעזרו להם. שחקן כמו לאמין ימאל. ברגע שראיתי שהוא מסתובב עם ניימאר, אמרתי ברצלונה בבעיה גדולה. הנה, זה כבר בא לידי ביטוי עכשיו".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי