"מכבי תל אביב נותנת הזדמנות לשחקן שהוא לא ברמה. הוא לא יכול להישאר"

play
ז'ארקו לאזטיץ' ובן מנספורד | ברני ארדוב
צפו בתקציר: בית"ר ירושלים השפילה את מכבי תל אביב 2:6 במשחק היסטורי 05:26

"קשה לראות בלמים כאלה במכבי תל אביב ובנבחרת ישראל": תום בנאדו התארח ב"מעל הליגה" וביקר בחריפות את רז שלמה אחרי השישייה מול בית"ר, פירט את הטעויות הקשות בגולים והציע פתרון דרמטי - "צריך להוריד אותו ברמה, הוא לא מספיק טוב למכבי תל אביב". צפו בפרק

(גודל טקסט)

אחרי השישייה ההיסטורית שספגה מכבי תל אביב בבלומפילד מול בית"ר ירושלים בתחילת השבוע, בפודקאסט "מעל הליגה" מבית ספורט1 ניתח הפרשן תום בנאדו את ההופעה החלשה של רז שלמה. בנאדו הסביר את הטעויות הקשות שביצע שלמה וטען שהוא בלם לא מספיק טוב עבור מכבי תל אביב ונבחרת ישראל.

צפו ב"מעל הליגה" עם תום בנאדו

בנאדו פתח בביקורת חריפה: "קשה לי מאוד לראות בלמים כל כך לוקים ביכולת שלהם, בבסיס שלהם, בפוקוס שלהם ובהכנה שלהם למשחק, בלמים שמשחקים במכבי תל אביב ובנבחרת ישראל. רז שלמה באמת כישרון, אני יכול להבין את מי שמדבר עליו כבלם עתיד, כי יש לו נתונים שאנחנו באמת לא רואים הרבה. בסוף, בלם זה הפעולות הפשוטות, זה המיקום, זו הסגירה".

בהמשך, בנאדו פירט את הטעויות הקונקרטיות: "מעבר לטעות שהוא התבלבל עם הרגליים בהנעת כדור, שהיא גם נובעת מבסיס לא נכון – אתה לא יכול לעשות צעדים גדולים כשאתה ברחבה עם כדור. אני הולך לגול השני, במבצע הענק של עדי יונה, שם לא פחות, טעות ענקית. אחרי שיונה עובר את השחקן הראשון, אם הוא עומד עם הגוף נכון וחוסם לו את הנתיב, זה רק עניין של לעשות עוד צעד של מטר ואין סיכוי שיונה עושה את הדריבל השני. זו טעות בסיסית של בלם".

רז שלמה מכבי תל אביב | ברני ארדוב

לאחר מכן, בנאדו יצא בהצהרה נחרצת: "אני רוצה לצאת פה בהצהרה – קשה לי מאוד לראות בלמים שהם לא ברמה ומשחקים בעלית של הכדורגל הישראלי. לא יכול להיות ששלמה, עם כל הטעויות שלו, ימשיך להיות בלם במכבי תל אביב, וזה לא משנה הסיבות והפציעות".

באשר לפתרון, הוא הציע: "איך אני פותר את זה? להסיט את אסנטה להיות בלם, ולהכניס את בן הרוש לעניינים. לא יכול להיות שמרכז ההגנה של מכבי תל אביב ימשיך לתת הזדמנויות לשחקנים שהם פשוט לא ברמה. גם לשלמה זה לא עושה טוב, כנראה שהוא צריך לרדת ברמה ולהיות מושאל לקבוצה פחות טובה, לחזור לבסיס. הוא לא מספיק טוב למכבי תל אביב".

לדבריו, "אני חושב שאותו הדבר היה גם עם עידן נחמיאס. שלמה הוא לא לרמה הזו. אצל שלמה, גם כשהוא היה נראה יותר טוב, זה תמיד חוזר אחורה עם טעויות של חוזר ריכוז, פנדלים מיותרים וכרטיסים אדומים. טעויות בסיסיות – דברים שמלמדים בקבוצות ילדים במחלקות נוער".

בנאדו סיכם בתחזית ברורה: "לדעתי הוא סיים להיות בלם מרכזי במכבי תל אביב והוא יראה מעט מאוד דקות".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי