זיקו, שנחשב לאחד הכדורגלנים הגדולים בהיסטוריה, אמר שכריסטיאנו רונאלדו הוא השחקן האידיאלי לשמש כמודל לחיקוי עבור שחקן בתחילת דרכו, כששיבח את הפורטוגלי על הישגיו.
זיקו נחשב לאחד השחקנים הטובים בעולם בשיאו, משנות השבעים המאוחרות ועד אמצע שנות השמונים, ווידוע בזכות יכולות הכדרור ובעיטות חופשיות שלו. כדורגלן העבר של פלמנגו ואודינזה דיבר ביום שלישי האחרון בפלטפורמה מקומית, כאשר שמו של רונאלדו עלה במהלך השיחה.
כאשר נשאל אם לדעתו רונאלדו מפגין חוסר צניעות כשהוא טוען שהוא השחקן הטוב בהיסטוריה, ענה זיקו בנחרצות: "לא, הוא חייב לומר את זה. אנשים מדברים כאילו הוא רק כובש שערים, הוא לא קיבל את הכישרון של אחרים, אבל הוא הפך לטוב ביותר בזכות ההתמדה והמסירות שלו. הוא בן 40 ורץ יותר מרבים מאיתנו.
"אני מקווה שהוא יסיים את הקריירה עם אלף שערים. הוא לא נפצע, אף פעם לא יורד מהדשא, לא מפסיק להתאמן, ולא יוצא לבלות בלילה. אם הייתי מתחיל את הקריירה שלי היום, הוא היה המודל שלי לחיקוי.
"אני מצטער שעדיין לא פגשתי אותו באופן אישי. אני מקווה שיום אחד אצליח לפגוש אותו, לחבק אותו ולברך אותו על הסיפור המדהים שלו".
בריאיון בשנת 2019, זיקו אמר: "מסי קרוב למראדונה, וזה אומר, לדעתי, שאי אפשר להשוות אותו לפלה. אני מחשיב את מראדונה כשחקן גדול יותר ממסי, אבל שניהם לא יכולים להתחרות בפלה. היה לו באמת הכל: כוח, מהירות, כוח מתפרץ, טכניקה, יכולת בעיטה, נגיחה, דריבל – הכל. הוא היה רק 1.70 מטר ועדיין מעטים היו השחקנים שיכלו לקפוץ כמוהו לנגיחה. היו לו היסודות הנכונים להכל ועל בסיסם הוא רק הלך והשתפר. כל דבר שאפשר לדמיין בכדורגלן – היה לו".
מה דעתך על הכתבה?