מכבי חיפה נכנסת לעידן חדש בכל הנוגע לבעלות, לאחר שיעקב שחר צפוי למכור 50 אחוז ממניות השליטה בקבוצה לקבוצת אנשי עסקים אמריקאית. על פי ההסכם, בתוך כשנתיים תעמוד בפני האמריקאים האפשרות להפוך לבעלים הבלעדיים. למרות שמדובר בקבוצה המורכבת ממספר אנשי עסקים עם תחומי פעילות שונים ומשותפים, הדמות המרכזית שתבלוט ותיקח את המושכות היא איש העסקים האמריקאי-יהודי אדם פריד, שצפוי לנהל את המועדון ולהיות הגורם הדומיננטי בו.
אז מי הוא בעצם אדם פריד?
איש העסקים הוא המייסד-שותף והמנכ"ל של קבוצת מדאלוקס, חברת הפצה והשקעות בתחום מוצרי יוקרה. פריד משמש גם כחבר דירקטוריון בעוד חברות שאינן בשליטתו המלאה, בהן הוא מחזיק אחוזים. בנוסף, הוא נחשב לאקטיביסט בכל מה שקשור לעמותות חברתיות.
איש העסקים הקים גם קרן למאבק באנטישמיות ונחשב לתומך גדול של ישראל. רק לאחרונה, בעת ששהה בארץ (ובין היתר נפגש שוב עם שחר), פגש פריד את שורד השבי עומר שם טוב ותרם בין היתר גם לשורדי השבי וגם למטה החטופים.
עם עולם הספורט יש לפריד היכרות, שכן הוא אחד מהבעלים של מועדון לוס אנג'לס FC, מהבכירים ב-MLS.
מלבד עיסוקיו, פריד מככב גם לא מעט במגזיני הרכילות, שכן הוא נשוי לדוגמנית הבינלאומית דניאלה בראגה שמרבה להעלות ברשתות החברתיות תמיכה בישראל ולפי הפרסומים אף עברה גיור בשל הנישואים לפריד.
מה דעתך על הכתבה?