תקציר ליגת העל: מכבי תל אביב – הפועל חיפה 1:2
05:12
וואטרה, שסיים לרצות עונש הרחקה, צפוי לעלות ב-11 של אבוקסיס. פלקושצ'נקו יחזור לסגל, שדה יעבור לעמדת הבלם ועמית כהן ימלא את מקומו של טבארש (ראשון, 20:00, ספורט4)
מכבי נתניה צברה רק נקודה אחת בשני המשחקים שהיא קיימה השבוע ומחר (ראשון, 20:00, ספורט4) תנסה הקבוצה לשוב למסלול הנצחונות, כשתצא למשחק חוץ נגד הפועל חיפה. למרות התיקו המאכזב נגד מ.ס.אשדוד באמצע השבוע, המאמן יוסי אבוקסיס החמיא לשחקניו על דקות רבות של כדורגל טוב, אך לצד המחמאות הוא גם שם דגש על עניין ניצול המצבים, במיוחד כשהקבוצה הוליכה במשחק ויכולה היתה לסיים אותו עם שער שלישי.
אבוקסיס יערוך מחר לפחות שינוי אחר בהרכב, כאשר הקשר עזיז וואטרה, אחד העוגנים המרכזיים בקבוצה, סיים לרצות עונש הרחקה וישוב לפתוח בקישור. מי שייעדר מחר הוא הרי טבארש, שמורחק בגין צבירת חמישה כרטיסים צהובים. עוד בשורה טובה לצוות המקצועי, היא חזרתו לסגל של הקשר מקסים פלקושצ'נקו, שהחלים מפציעה ברגלו. עם חזרתו של וואטרה, צפוי יובל שדה לשוב לעמדת הבלם, לצידם של דניס קוליקוב וכארם ג'אבר, כאשר עמית כהן אמור לשחק על כל קו ימין, במקומו של טבארש המורחק. עוז בילו שנמצא בכושר מצוין, יפתח שוב לצידו של מתאוס דאבו בחלק הקדמי.
על כל קו ימין. עמית כהן | ברני ארדוב
טריוויה
* שני מפגשי הליגה האחרונים בין הקבוצות הסתיימו בתיקו (בפלייאוף העליון) ולפני כן היו שלושה ניצחונות חוץ. הניצחון הביתי האחרון היה של הפועל חיפה: 1:2 לפני שנתיים.
* הפועל חיפה אירחה גם במקרה האחרון בו השתיים נפגשו במחזור ה-13. זה היה בעונת 1994/95, אז מכבי נתניה ניצחה 1:3 בקרית אליעזר עם פנדל של אבישי ז'אנו וצמד של דימיטרי אמבויו הבלגי. עופר טלקר רק השווה זמנית.
* הפועל חיפה עם נקודה בלבד מ-15 האחרונות וספגה 15 שערים בחמשת המחזורים הללו. בשבעת המחזורים הראשונים הוציאה רק חמישה כדורים מהרשת.
* ה-1:1 מול הפועל חיפה בפלייאוף העליון בעונה שעברה הוא תיקו החוץ האחרון של מכבי נתניה. העונה יש לה שלושה ניצחונות ושלושה הפסדים כאורחת.
* הפועל חיפה היא הקבוצה היחידה שלא כבשה שערים בפתיחת המחצית השנייה (דקות 45-60). לנתניה יש שלושה שערים בפרק הזמן הזה.
מה דעתך על הכתבה?