הדרמה סביב מכבי תל אביב בבריטניה מתפתחת: חברי הפרלמנט דורשים הבהרות

play
אוהדת עם דגל ישראל מורחקת מאזור וילה פארק לפני המשחק של מכבי תל אביב נגד אסטון וילה | רויטרס
צפו בתקציר: מכבי תל אביב הפסידה 2:0 לאסטון וילה, שתי החמצות ענק לדור פ 04:06

הפרלמנט הבריטי ביקש ממשטרת ווסט מידלנדס וגורמי ביטחון נוספים להבהיר את ההחלטה למנוע מאוהדי האלופה הישראלית להגיע למשחק מול אסטון וילה: "הטעיית הפרלמנט, במתכוון או שלא במתכוון, היא עניין חמור"

קבוצות: מכבי תל אביב
(גודל טקסט)

חברי פרלמנט בבריטניה דורשים ממשטרת ווסט מידלנדס לספק הבהרות נוספות לגבי ההחלטה לאסור על אוהדי מכבי תל אביב להגיע לברמינגהאם למשחק הליגה האירופית מול אסטון וילה שנערך בחודש שעבר.

קבוצת הייעוץ לבטיחות המקומית (SAG) קיבלה את ההחלטה לאסור על אוהדי החוץ להגיע למשחק מטעמי בטיחות, בהתבסס על הנחיית המשטרה, כאשר ראש הממשלה סר קיר סטארמר היה בין אלו שקראו לבחון מחדש את ההחלטה. ועדת הפנים שמעה ראיות הנוגעות לתהליך קבלת ההחלטות ב-1 בדצמבר, אך כעת פנתה למשטרת ווסט מידלנדס, לקבוצת הייעוץ וליחידת שיטור הכדורגל של בריטניה (UKFPU) בבקשה להבהרות נוספות בנוגע למספר נקודות.

יו"ר הוועדה, קארן בראדלי, ביקשה ממפכ"ל המשטרה קרייג גילדפורד להסביר עדות שניתנה על ידי עוזר מפקד המשטרה מייק או'הרה, שאישר בפני הוועדה כי המשטרה קיבלה מסר מחברי הקהילה היהודית שלפיו הם אינם רוצים שאוהדי מכבי יגיעו למשחק. לאחר מכן פרסמה המשטרה הצהרת הבהרה לדברי או'הרה, שבה נכתב: "לא הייתה כל כוונה מצד הקצין לרמוז כי היו חברים בקהילה היהודית שהביעו במפורש תמיכה בהדרת אוהדי מכבי".

בראדלי כתבה במכתבה למפכ"ל, שפורסם היום (רביעי): "אודה לך אם תוכל להבהיר את ההערות שנאמרו על ידי עוזר מפקד המשטרה מייק או'הרה, שלפיהן נציגי הקהילה היהודית התנגדו לנוכחות אוהדי מכבי תל אביב – דבר שאנו מבינים כעת שאיננו נכון. הטעיית הפרלמנט, במתכוון או שלא במתכוון, היא עניין חמור, ונודה לך אם תתקן את הרישום ותסביר כיצד אירעה הטעות."

דובר המשטרה אמר לסוכנות AP: "קיבלנו את המכתב מוועדת הפנים ונשיב בזמן המתאים".

אוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם, במשחק הליגה האירופית מול אייאקס
אוהדי מכבי תל אביב במשחק נגד אייאקס. ההולנדים יכולים ללמוד מהם ומאוהדי שאר הקבוצות בישראל | אימג'בנק GettyImages, Soccrates Images

בראדלי כתבה גם ל-SAG וביקשה שיעביר את פרוטוקולי שלוש הפגישות שלו לגבי המשחק, וכן לאשר האם שקלו דו"ח של הלורד מאן, היועץ העצמאי של הממשלה לענייני אנטישמיות, שהתמקד במהומות סביב משחק בין אייאקס למכבי תל אביב בשנה הקודמת.

יחידת UKFPU התבקשה להעביר רישומים של כל שיחה שקיימה עם הלורד מאן, ולהסביר מדוע הדוח שלו לא הועבר על ידה למשטרת ווסט מידלנדס. היחידה התבקשה גם להעביר פרטים על תקשורת שנוהלה עם מכבי ועם הרשויות בישראל, וכן האם נמסר לה שאוהדי האולטראס של מכבי אינם מתכוונים להגיע למשחק.

עוד באותו נושא: מכבי תל אביב בכדורגל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי