האם במשטרת ישראל ובהפועל תל אביב מפנימים שהמצב מחייב רגיעה ושינוי כיוון, תוך ניסיון להגיע להבנות ולפתרון מוסכם לפני שהאירועים יסלימו עוד יותר? בשעות הצהריים נערכה פגישה בה השתתפו גורמים בכירים מאוד במשטרה, בראשות מפקד מחוז תל אביב ניצב חיים סרגרוף, מנכ"ל האדומים גיא פרימור, וכן יו"ר ההתאחדות לכדורגל שינו זוארץ ויו"ר מנהלת הליגות ארז כלפון.
מדובר בפגישה שנקבעה לאחר צבר האירועים האחרונים, כאשר בהתאחדות ובמנהלת דוחפים לכך שהמשטרה והאדומים יגיעו להבנות בכלל הנושאים השנויים במחלוקת, וכמובן ביניהם עניין החולצות האסורות על פי החלטת המשטרה. שני הגופים הבכירים של הכדורגל הישראלי דוחפים ומבקשים פתרון ברמת המאקרו, מאחר שהתחושה היא שהעניינים כבר יצאו משליטה.
הפגישה בין הצדדים ערכה כשעה והסתיימה עם שאיפה משותפת והסכמה על הצורך למצוא פתרונות בהקדם.
כזכור, רק לפני שעה הכריז דובר מחוז תל אביב של המשטרה, שחר גמזו "מדובר בגרעין קשה מאוד שפועל באופן שיטתי, אנחנו מכירים את זה מארגוני הפשע והפלילים, בדרך שזה מתנהל זה מאוד דומה – לנתק טלפונים, צורת ההודעות, ההוראה להחליף בגדים, שיטות פעולה מאורגנות לייצר פרובוקציות ובאלגן".
גמזו הוסיף: "מי שיגיע עם החולצה המדוברת לא ייכנס למגרש בשבת, חבל על הכסף של אנשים. אנחנו מכירים היטב את חופש הביטוי אך לא את חופש השיסוי, מה שקורה כאן זה שקומץ אנשים מגיעים במטרה להתנגח עם המשטרה, לנו אין עניין איתם או הקבוצה שהם אוהדים".
הדובר סיכם: "כל המוסדות צריכים להיות מאחורינו, אנחנו שומרים על החוק, זה הרבה מעבר לחולצה ופגיעה בשוטרים, חלק מהעצורים קשורים לאירוע החולצה, זה משהו הרבה יותר רחב שהציבור חייב להבין כי המשטרה פועלת למענו ולא נגדו".
מה דעתך על הכתבה?