חלון ההעברות של ינואר צפוי להיות סוער במיוחד עבור מנצ'סטר יונייטד, אך בניגוד לקיץ, הפוקוס המרכזי הוא על שחרור שחקנים ולא על החתמות נוצצות. לפי דיווח ב"מירור", במועדון מתכוונים להיפרד משחקנים שאינם בתוכניות, כחלק מהמשך תהליך הבנייה מחדש תחת רובן אמורים, שנמצא כשנה בתפקיד והוביל לשינוי משמעותי במבנה הסגל.
אחת העסקאות המתקדמות ביותר נוגעת לג'ושוע זירקזי, שעשוי לעבור בקרוב לרומא. על פי דיווח של "האתלטיק", הוגשה באמצעות מתווכים הצעת השאלה הכוללת חובת רכישה, אשר נבחנת כעת על ידי מנצ'סטר יונייטד. החלוץ עצמו מעוניין במעבר, בין היתר במטרה לשפר את סיכוייו להשתלב בסגל נבחרת הולנד לקראת המונדיאל הקרוב. עוד צוין כי התנאים האישיים אינם צפויים להוות מכשול, זאת אף שטרם החלו מגעים רשמיים בין שני המועדונים.
גם טיירל מלאסיה קרוב לעזיבה. המגן השמאלי ההולנדי לא שיחק דקה אחת העונה, לאחר שפציעה ארוכה פגעה משמעותית בקריירה שלו במועדון. מלאסיה, שהושאל בעונה שעברה לפ.ס.וו איינדהובן וחוזהו מסתיים ביוני, נמצא למעשה בדרך החוצה, כשבמועדון מבינים שמדובר בעניין של זמן.
שחקן נוסף הוא טובי קולייר, שחזר לאולד טראפורד לצורך טיפול בפציעה בשריר התאומים, לאחר תקופה שבה זכה לדקות משחק קבועות בווסט ברומיץ'. על פי הדיווח, עם חזרתו לכשירות מלאה הוא לא ישוב לקבוצה אליה הושאל, אלא צפוי לצאת להשאלה נוספת בקבוצה אחרת.
לעומתו, הארי אמאס עשוי דווקא להישאר באותה קבוצה. המגן השמאלי בן ה-18, שמושאל לשפילד וונסדיי, נחשב לנקודת אור נדירה בעונה הקשה של המועדון, והיכולת שלו משכה תשומת לב גם מקבוצות אחרות בצ'מפיונשיפ. בוונסדיי מקווים להאריך את השאלתו עד תום העונה במסגרת מאבקי ההישרדות.
גם דייגו לאון, שהצטרף בקיץ בעסקה שעשויה להגיע עד ל-7 מיליון ליש"ט, נמצא על הפרק. המגן השמאלי הפרגוואי בן ה-18 שיחק עד כה במסגרת האקדמיה בלבד, וביונייטד מעריכים כי יציאה להשאלה עשויה לסייע לו בתהליך ההסתגלות לכדורגל האנגלי. עם זאת, קיימת גם אפשרות שהמועדון יעדיף להמתין עד העונה הבאה לפני שיקבל הזדמנות בקבוצה הראשונה – בין אם באולד טראפורד ובין אם בקבוצה אחרת.
מה דעתך על הכתבה?