למרות הכושר המצוין של אסטון וילה על הדשא, שהמשיך עם 1:2 גדול מול צ'לסי בסטמפורד ברידג', הקבוצה צפויה להגיע לחלון ההעברות של ינואר עם ידיים קשורות – בעיקר בשל מגבלות כלכליות ורגולטוריות, שעלולות להשפיע ישירות על תוכניות החיזוק של המאמן אונאי אמרי.
באנגליה דיווחו כי וילה ממשיכה לפעול תחת לחץ תקנות הרווח והקיימות, לאחר שבשלושת חלונות ההעברות האחרונים נאלצה לעקוב מקרוב אחר גבולות ההוצאה המותרים. גם הפעם, כך נראה, המועדון לא יוכל "לזרוק כסף" כדי לחזק את הסגל.
למרות שבקיץ האחרון וילה רשמה אחד ממאזני הנטו הנמוכים בפרמיירליג – כ-42 מיליון ליש"ט בלבד – במועדון מודים כי הוצאות השכר תפחו משמעותית, דבר שמצמצם את מרחב הפעולה לקראת ינואר.
עם זאת, בתקשורת האנגלית הדגישו כי חלון שקט לא בהכרח אומר אפס פעילות: "בווילה מעריכים שייתכנו מהלכים נקודתיים, אך רק כאלה שייעשו בזהירות רבה ובהתאם למסגרות שנקבעו".
בעונה שעברה מצאה וילה פתרון יצירתי כשמכרה את קבוצת הנשים לחברת האם "V Sports" תמורת כ-55 מיליון ליש"ט – מהלך שאיפשר לה לעמוד בדרישות הפרמיירליג. אלא שמאז, הליגה האנגלית סגרה את הפרצה הזו, ובמקביל אופ"א מפעילה רגולציה מחמירה אף יותר במסגרת חוקי יחס עלות-סגל.
וילה כבר נקנסה בעבר על חריגה מהכללים, והגיעה להסדר מול אופ"א לגבי תוכנית התאוששות לשלוש השנים הקרובות. לפי ההסכם, חריגה נוספת עלולה להוביל להגבלות ברישום שחקנים למפעלים האירופיים – תרחיש שמדאיג מאוד את המועדון.
בהקשר הזה, באנגליה קושרים את גל הארכות החוזים של שחקנים כמו לורה דין, מאטי קאש, טיירון מינגס והקפטן ג'ון מקגין, לניסיון לייצר יציבות ולחלק את ההוצאות לאורך זמן.
גם עתידו של הארווי אליוט, המושאל מליברפול, מושפע מהשיקולים הכלכליים. לפי הדיווחים, אם הקשר יגיע ליותר מעשר הופעות – יופעל סעיף רכישה אוטומטי בגובה 35 מיליון ליש"ט, מה שמציב את וילה בדילמה לא פשוטה.
מה דעתך על הכתבה?