יכול להמשיך במסע הנקמה: המאזן המעולה של אמרי מול ארטטה

play
אונאי אמרי, מיקל ארטטה | Getty images
צפו בתקציר: בואנדיה כבש בדקה ה-95 ונתן לאסטון וילה 1:2 ענק מול ארסנל 03:07

המאמן, שפוטר על ידי ארסנל לפני שש שנים, חוזר לאמירויות עם אסטון וילה הלוהטת. קבוצתו סופרת 11 ניצחונות רצופים בכל המסגרות, יצליח לקלקל לתותחנים את חלום האליפות ולהיצמד לפסגת הפרמיירליג? (22:15, ספורט1)

(גודל טקסט)

אסטון וילה מגיעה הערב (שלישי, 22:15, ספורט1) לאצטדיון האמירויות בכושר יוצא דופן, כשברקע ניצבת עלילה אחת שמסרבת להיעלם: אונאי אמרי – שפוטר מארסנל בנובמבר 2019 – יכול להשלים עוד פרק ב"נקמה" האישית שלו מול האקסית מצפון לונדון, במסגרת מאבק האליפות בפרמיירליג.

וילה, שבתחילת העונה עוד נתפסה כקבוצה במשבר אחרי רצף של חמישה משחקים ללא ניצחון וכיבוש בודד בתקופה הזו, נמצאת מאז במומנטום אדיר. מאז המפגש עם מכבי תל אביב בתחילת נובמבר היא סופרת כבר 11 ניצחונות רצופים בכל המסגרות, ובפרמיירליג איבדה נקודות רק פעם אחת מאז ניצחונה הראשון בספטמבר – ובדרך, כידוע, גברה גם על ארסנל בתום דרמת ענק. ניצחון נוסף על התותחנים יוביל לכך שתשתווה בנקודות למוליכת הטבלה, וכבר לא ניתן יהיה להתעלם ממנה כמועמדת לזכייה באליפות.

אמרי, שהקבוצה שלו צברה יותר נקודות מכל קבוצה אחרת בממלכה במשחקים שבהם נקלעה לפיגור, זוכה למחמאות גדולות בתקופה האחרונה, כאשר החלוץ אולי ווטקינס אף כינה את מאמנו הספרדי "גאון טקטי" לאחר המהפך הדרמטי בשבת בלונדון מול צ'לסי, אבל לא תמיד הוא זכה להערכה כזו באנגליה.

מיקל ארטטה עם אונאי אמרי | רויטרס


הקדנציה של אמרי בארסנל הייתה מסובכת מהרגע הראשון: סגל לא מאוזן, לחץ עצום בתקופת המעבר אחרי 22 שנות ארסן ונגר וחוסר יציבות מקצועית וניהולית. ארסנל סיימה חמישית בעונת 2018/19, הפסידה 4:1 לצ'לסי בגמר הליגה האירופית, ובפתיחת העונה הבאה קרסה – מה שהוביל לפיטורים ולהגעת מיקל ארטטה. אלא שמאז, אמרי פגש את ארסנל שוב ושוב והמשיך להכאיב לה.

תחילה עם ויאריאל, כשהדיח את ארטטה בחצי גמר הליגה האירופית ב-2021, ולאחר מכן עם אסטון וילה, כשהסיפור קיבל נפח אמיתי החל מעונת 2023/24. וילה ניצחה את ארסנל בדצמבר 2023, ולאחר מכן השיגה גם ניצחון מכריע באפריל 2024 באמירויות – משחק שנחשב לגורלי וככזה שחיסל את סיכוייה של ארסנל במאבק האליפות, כאשר וילה הדהימה עם 0:2. בעונה שעברה וילה חילצה תיקו באמירויות אחרי פיגור 2:0, והחודש ניצחה את ארסנל שוב בתום דרמה גדולה בוילה פארק.

שחקן אסטון וילה אמיליאנו בואנדיה | רויטרס

המאזן בין מיקל ארטטה לאונאי אמרי רק מחזק את הנרטיב. מאז מונה ארטטה למנג'ר ארסנל, הוא ניצח את אמרי פעמיים בלבד. בחצי גמר הליגה האירופית ב-2021 הודחה ארסנל על ידי ויאריאל של אמרי, לאחר 1:2 בספרד ותיקו מאופס בגומלין בלונדון. מאז חזרתו של אמרי לאנגליה כמאמן אסטון וילה, ניצחה ארסנל רק שני משחקים: 2:4 בווילה פארק בפברואר 2023 ו־0:2 בחוץ באוגוסט 2024. מעבר לכך, נרשמו שני הפסדים ללא שער זכות – בברמינגהאם ובלונדון – תיקו דרמטי 2:2 בינואר האחרון, וכמובן ההפסד הדרמטי 2:1 בתחילת החודש, משער של אמיליאנו בואנדיה בדקה ה-94. בסך הכול צבר ארטטה 7 נקודות בלבד מתוך 18 אפשריות במשחקי הליגה מול אמרי.

אם אמרי יצליח שוב לצאת מהאמירויות עם שלוש נקודות, הדיון סביב הפיטורים ההם עשוי להתלהט מחדש – וארסנל תוכל לאבד את הפסגה למנצ'סטר סיטי. כפי שקרה ב-2024.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי