רוי קין, קפטן מנצ'סטר יונייטד לשעבר, תקף בחריפות את סר אלכס פרגוסון בשידור חי ב"Sky Sports"-, תוך ביקורת על הבלגן הניהולי במועדון. דניאל סטארידג', שישב באולפן, נאלץ לכסות את פיו כדי לא לפרוץ בצחוק.
קין התייחס לפיטוריו של רובן אמורים ולתהליך המינוי של מאמן חדש, ותהה בקול רם: "מה קורה בריאיונות העבודה האלה? מסקרן אותי למה הם ממשיכים לתת למספר אנשים עבודה. מה קורה בריאיון שבו הם יושבים שם ו-12 או 14 חודשים אחר כך 'הוא לא האיש עבורנו'". האירי המשיך ושאל: "לא הבנתם את זה כשדיברתם איתו? אתם מסתכלים לו בעיניים".
קין הפנה את חיצי הביקורת כלפי ההנהלה: "אתה רואה מי מקבל את ההחלטות ביונייטד. עדיין יש לך את פרגוסון ודייויד גיל מסתובבים שם כמו ריח רע. מי מקבל את ההחלטות? רטקליף? ווילקוקס?". פרגוסון בן ה-84 כבר לא מועסק רשמית במועדון, אך ממשיך להגיע באופן קבוע למשחקים.
קין המשיך והדגיש את חשיבות התחושה האישית בבחירת מאמן: "כמעט ותשכח מהרזומה, אתה צריך מתאים כמובן, עם זכייה באליפות או שהיה מאמן זמן רב, אבל אתה צריך להסתכל למישהו בעיניים ולומר: 'האם אתה האיש שיקדם אותנו?'".
מערכת היחסים בין קין לפרגוסון נותרה סדוקה עוד משנת 2005, כאשר פרגוסון החליט למכור את הקפטן שלו לאחר שזה ביקר בחריפות את חבריו לקבוצה בריאיון סוער ל-MUTV. ב-2024 פרגוסון אף לא כלל את קין ברשימת הקפטנים הטובים ביותר שלו, למרות שמילא את התפקיד במשך שמונה שנים מוצלחות.
מה דעתך על הכתבה?