מאמן ריאל מדריד, צ'אבי אלונסו, התייחס להפסד 3:2 לברצלונה בגמר הסופרקופה והודה כי קבוצתו הייתה קרובה מאוד לכפות הארכה: "הרגשות מעורבים – מצד אחד אכזבה שלא זכינו בתואר, אבל מצד שני גאווה גדולה בשחקנים. נתנו הכול והתחרינו עד השנייה האחרונה. זה היה גמר צמוד מאוד, עם שלבים שונים, והיינו קרובים מאוד".
אלונסו פירט את תכנית המשחק והדגיש את העמידה של קבוצתו ברגעים הקשים: "ידענו שיהיו דקות שבהן נצטרך להחזיק מעמד בלי הכדור, עם חוסן, שליטה ואמונה במה שאנחנו עושים. ב-30 הדקות הראשונות כמעט שלא ספגנו. במחצית השנייה שיחקנו טוב מאוד דרך האגף השמאלי עם ויני. ספגנו משער מקרי ל-3:2, אבל הייתי בטוח שיהיו לנו מצבים להשוות. מה שהיה חסר לנו זה הדיוק כדי להגיע לפנדלים".
בנוגע לעומסים והחוסרים בסגל, הבהיר המאמן כי זו לא הסיבה להפסד: "לא. היה לנו כוח ללחוץ בסיום. הפציעות והמצב הפיזי פוגעים ביציבות ובחלוקת העומסים, אבל לא באופי או במאמץ".
על ויניסיוס, שכבש שער נהדר, אמר אלונסו: "הוא שיחק מצוין עד הדקה ה-85 וביקש לצאת בגלל עייפות, היה חום ולחות גבוהים. הוא היה שובר שוויון, איום גדול מאוד באגף שלו, והשער היה מרהיב. אנחנו לא מרוצים מהתוצאה, אבל לוקחים דברים חיוביים להמשך העונה. עכשיו הדבר הכי חשוב הוא להחזיר שחקנים".
בנוגע לשילוב של קיליאן אמבפה, הסביר: "רצינו להכניס אותו כדי לייצר איום וחוסר איזון, גם בין הקווים וגם לעומק. הוא לא היה מוכן לפתוח בהרכב בעוצמה שהמשחק דרש, ולכן החלטנו כך. חבל שכבר היינו בפיגור כשנכנס, אבל רצינו ללחוץ איתו בהתקפה".
עוד הוסיף על עצם קיום הטורניר: "זה מפעל שבו פגשנו שתי יריבות גדולות בפרק זמן קצר באמצע העונה. אנחנו לוקחים את החיובי וממשיכים לאתגרים הבאים".
לאחר מכן, בריאיון ל-"מוביסטאר פלוס", הודה אלונסו כי ההפסד כואב במיוחד בגלל הסיום: "זה כואב בכל דרך, אבל המשחק היה שקול, תחרותי ומלא רגעים. נשאר הטעם של אותן הזדמנויות ברורות בסיום – היינו מאוד קרובים. צריך לברך את ברצלונה".
המאמן התייחס גם לרצף האירועים אחרי הפסקת ההתרעננות הראשונה: "ב-15 הדקות האחרונות של המחצית הראשונה קרה המון. עד אז שלטנו היטב, והמצבים הכי טובים היו שלנו – של ויני וגונסאלו. איבדנו כדור ולא ממש במהלך מסודר, ומשם הגיע השער הראשון. הלכנו להפסקה ב-2:2 אחרי דקות מטורפות. במחצית השנייה זה היה משחק צמוד מאוד, והם מצאו שער עם לא מעט מזל. ניסינו להשוות עד הסוף, אבל לא הצלחנו".
לסיום, התייחס לאופן שבו צריך להמשיך הלאה: "צריך לפתוח דף חדש כמה שיותר מהר. זה משחק אחד, ומבין כל המפעלים – זה הפחות חשוב. צריך להסתכל קדימה, לשקם את המצב המנטלי ולהמשיך".
מה דעתך על הכתבה?