"זה יותר גרוע מהחמישיות, מה-3:2 ומגמר הגביע. ירדו לי דמעות כשקמארה החטיא"

play
שחקני הפועל תל אביב מנחמים את לירן רוטמן | אריאל שלום
צפו: הצלה ענקית של מליקה נתנה למכבי ת"א ניצחון בפנדלים מול הפועל ת"א 04:10

בקול חנוק: ניר צדוק מתמודד עם ההפסד הכואב ביותר מול מכבי - "זה היה צריך לקרות היום, לא אכפת לי מה יהיה בעוד חמש שנים"

(גודל טקסט)

אחרי דו־קרב פנדלים ודרמה של ענק, מכבי ניצחה אתמול (רביעי) את הפועל בדרבי התל אביבי הגדול והעפילה לרבע גמר גביע המדינה. איש התקשורת ניר צדוק, שידוע כאוהד מושבע של האדומים, פתח את הפרק של פודקאסט "הפודיום" במונולוג כואב אחרי עוד הפסד מר של קבוצתו, שלא ניצחה את יריבתה העירונית כבר 12 שנים – כשהפעם רבים חשבו שהיא אפילו פייבוריטית.

בקול חנוק, צדוק פתח ואמר: "בכל התרחישים והמקרים שהפועל העבירה אותי בכל השנים, זה במקום הראשון מהסוף. זה הכי גרוע. זה יותר מהחמישיות, כך אני מרגיש, זה יותר מה־3:2, זה יותר מגמר הגביע. זה הזמן הכי גדול שעבר מאז הניצחון וזה הכי קרוב שהיינו לניצחון, ובסופו של דבר לא ניצחנו".

צדוק המשיך בתסכול: "מן הסתם אני מאוד מבואס על לירן רוטמן. בא לי אבל להגיד לאסף צור למה עצרת את הפנדל, כי זה יכול היה להיות טיפה פחות כואב מכפי שזה היה, וזה היה פשוט שחזור של הפועל בגמר הגביע מול בית"ר שגם צריכים לשים פנדל ומחטיאים".

שחקן הפועל תל אביב רוי קורין | אריאל שלום

בהמשך, הוא התייחס לעתיד בחוסר אמונה: "אני יודע שאומרים שלהפועל יש בעלות חדשה ושיהיה טוב ושננצח מתישהו, אבל אני לא מוכן לקבל את זה, כי היום אני מרגיש הכי מתוסכל, מיואש, נקרא לזה לוזר. שחקנים נתנו פה 100 אחוז, אין לי תלונות לשחקנים, מאיימבו לדעתי עם כתף פרוקה ב־10 הדקות האחרונות, ולצערי אנחנו גם נראה את ההשלכות בדרבי שיהיה פה עוד 12 ימים ונשחק אותו בלעדיו".

צדוק הביע תחושת ייאוש עמוקה: "אבל לא אכפת לי מה יהיה בעוד חמישה ימים או חמש שנים, לא אכפת לי שנהיה מתישהו יותר טובים ושמתישהו זה יקרה – זה היה צריך לקרות היום. לא אכפת לי שזה תיקו, ספירה או לא ספירה. אני בתחושת ייאוש כל כך גדולה וריקנות כל כך גדולה, כי אני מרגיש שהריקנות שהייתה לי בדרבי הקודם זה שנקלחה לי הזדמנות, ופה קיבלתי את ההזדמנות ולא ניצלתי אותה, זה עוד יותר גרוע מאשר לא לקבל את ההזדמנות".

הוא המשיך בהשוואות כואבות: "חשבתי שהכי גרוע זה פעם שעברה שכל כך חיכינו לזה ולא נתנו לנו אפילו לנסות. עכשיו הכדור בא לעצור על החמש וברגע האחרון הוא קפץ למספר אחר שבן אדם אחר זכה. כשקמארה החטיא אני חושב שהיו לי דמעות בעיניים. אני לא בן אדם שבוכה. היו לי דמעות בעיניים ועוד לא ניצחנו. ידעתי שיש עוד פנדל".

לבסוף, צדוק סיכם בפסימיות: "אני חושב שאני אריץ את הפנדל של רוטמן המון המון זמן ואני מפחד לחשוב שמאוד יכול להיות שגם כשאני אנצח בדרבי, החלל הזה לא ייסגר, הוא לא ייסגר. וזה שיש עוד דרבי בעוד 12 יום זה לא עוזר לי, זה מפחיד אותי, כי זה דרבי שמכבי מארחת וזה מרגיש קצת כמו אפטר פארטי שהולכים לעשות על חשבוני. זהו, כולו כדורגל".

אופק מליקה, גיבור הדרבי, על הכתפיים | אודי ציטיאט

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי