אברהם נומה, שחקן העבר האגדי של הפועל באר שבע, הלך לעולמו

| יח"צ - חד פעמי, באדיבות המצולם

אבל בכדורגל הישראלי: אחד הסמלים האהובים והמצליחים של המועדון הדרומי וזוכה שתי האליפויות בשנות ה־70, נפטר בגיל 79

קבוצות: הפועל באר שבע
(גודל טקסט)
אברהם נומה
| יח"צ – חד פעמי, באדיבות המצולם

אבל בכדורגל הישראלי. שחקן העבר של הפועל באר שבע, אברהם נומה, הלך היום (ראשון) לעולמו בגיל 79. נומה נחשב לאחת הדמויות האהובות בתולדות המועדון, ולפני מספר שנים אף נבחר על ידי אוהדי הקבוצה לשחקן הנערץ והאהוב ביותר של הפועל באר שבע בכל הזמנים.

נומה היה ממובילי הקבוצה הגדולה של אמציה לבקוביץ' וזכה עמה בשתי אליפויות רצופות בעונות 1974/5 ו-1975/6, לצד שמות כמו רוני מוסקוביץ', מאיר ברד, שלום אביטן וכוכבי התקופה. הוא היה מלך שערי הקבוצה במשך מספר עונות, ואחד הסמלים של השנים שבהן באר שבע פרצה קדימה והפכה לכוח משמעותי בכדורגל הישראלי.

לפני כשנה, בראיון בוואלה ספורט, שיחזר נומה את עונת האליפות הראשונה והדגיש את האמונה שהלכה ונבנתה: "חשנו שהמרחק המקצועי מתל אביב הולך ונסגר". הוא גם נזכר ברגע מכונן מבחינתו: "במחזור ה-21 כבשתי בדקה ה-90 נגד כפר סבא, ומשם לאליפות". על האליפות השנייה סיפר על הדרמה במחזור הסיום והמתח ביציעים: "עברו עלינו דקות ארוכות של המתנה יחד עם אלפי האוהדים עד לבשורה".

אברהם נומה
נומה בצעירותו | באדיבות המשפחה

הפועל באר שבע העניקה לנומה משחק פרישה באפריל 1981 מול שמשון תל אביב, אליו הגיעו אוהדים רבים כדי לחלוק לו כבוד. גם אז הוא השאיר חותם אופייני: באר שבע פיגרה 2:0, אך צמד שערים שלו לקראת הסיום קבע 2:2 – מתנת הפרידה האחרונה על כר הדשא של אחד הסמלים הגדולים של המועדון הדרומי.

הלוויתו תתקיים היום בשעה 15:30 בבית העלמין החדש בבאר שבע. יהי זכרו ברוך

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי