הבלם ההולנדי הצעיר יוונסלי אונשטיין נמצא במרחק נגיעה ממעבר לברצלונה. לאחר שבימים האחרונים דווח בתקשורת הבלגית והאיטלקית כי הוא קרוב להצטרף למילאן, מתאו מורטו דיווח שברצלונה עקפה את כל המתחרות במירוץ להחתמתו.
אונשטיין, בלם שמאלי בן 18 בגובה 1.88 מ', נולד בעיר ארנהיים שבהולנד ומחזיק בשורשים סורינמיים. בתוך זמן קצר עבר ממעמד של כישרון צעיר שנחשב ל"אלמוני" מחוץ להולנד לשם שמופיע בכלי תקשורת ברחבי אירופה.
את דרכו החל במחלקת הנוער של אייאקס, אליה הצטרף ב-2019 מוויטסה. לאחר ארבע שנים באקדמיה של אייאקס, עבר לגנק, הנחשבת לאחת ממחלקות הנוער המובילות בבלגיה. בעונת 2023/24 ערך את הופעת הבכורה שלו במילואי גנק בליגה השנייה, ובעונת 2024/25 רשם 16 הופעות נוספות והתקדם מקצועית, אם כי העונה הנוכחית נקטעה עבורו בשל פציעות והיעדרויות.
בתקשורת הבלגית תואר אונשטיין כבלם מודרני עם יכולות יוצאות דופן. העיתונאי יוהאן וולקירס כתב באתר "Voetbalkrant" כי "הוא מפגין כושר גופני מצוין וראיית משחק חריגה, תכונות שהופכות אותו לאחד הבלמים הבולטים בגילו".
אונשטיין חתם בגנק על חוזה מקצועני לשלוש שנים כבר בגיל 16. מנהל קבוצת המילואים הסביר אז: "הוא בולט בזכות המהירות והנוכחות הפיזית שלו, יחד עם טכניקה ושליטה טובה בכדור. הוא לא חושש לצאת קדימה ולשחק בשטחים פתוחים מאחור – בלם מודרני שמתאים בדיוק לפילוסופיה של המועדון".
הבחירה בגנק נעשתה, בין היתר, בזכות השילוב בין כדורגל נוער לכדורגל מקצועני בליגה השנייה. "אני ווינר אמיתי", אמר אונשטיין בזמנו, והוסיף כי הפרויקט הבלגי משך אותו לאחר עזיבתו את אייאקס.
כעת, לפי הדיווח ב"מארקה", ברצלונה נמצאת בעמדת זינוק ברורה. "ההסכם קרוב, ורצונו של השחקן היה גורם מכריע – הוא רוצה ללבוש רק את החולצה של ברצלונה", ציין מורטו. אם המהלך יושלם, אונשטיין צפוי להצטרף תחילה למסגרת הפיתוח של המועדון, עם אופק השתלבות עתידי בקבוצה הבוגרת.
מה דעתך על הכתבה?