במשך שלושה רבעים הייתה מכבי תל אביב בשליטה על המשחק נגד ולנסיה אמש (חמישי), אלא שברבע הרביעי קרסו הצהובים, הפסידו 94:83 ואיבדו הזדמנות משמעותית לעשות צעד לעבר מקומות הפלייאין ביורוליג.
מכבי, ללא לוני ווקר כבר חודש שלם, התאוששה מפתיחה קצת חלשה עם ריצה נהדרת ברבע הראשון וירדה בסוף הרבע הראשון ביתרון 21:27, ובמחצית ביתרון 44:50. אלא שוולנסיה חזרה מהר, השוותה את המשחק בתחילת הרבע השלישי, כשהצהובים לא נשברו ושוב יצרו יתרון 7 סמוך לסיום הרבע. אחרי 30 דקות נהדרות, קרסה החבורה של עודד קטש, קלעה 15 נקודות בלבד ב־10 הדקות האחרונות, ספגה 28 והפסידה את המשחק.
"הם התחילו את המחצית השנייה בריצה, חזרנו לשליטה, אבל המומנטום היה שלהם", סיכם טי ג'יי ליף, שרשם משחק מצוין עם 14 נקודות ו־4 ריבאונדים. "נתנו למשחק לברוח לנו. שיחקנו מחצית ראשונה מצוינת, וגם רגעים טובים ברבע השלישי. זה היה רבע אחרון רע של כולם. רגע מאוד מתסכל".
ג'ימי קלארק, שסיים עם 12 נקודות משלו, אמר: "הייתה לנו מחצית ראשונה נהדרת, הם באו ויצאו לריצה בתחילת המחצית השנייה, הצלחנו לעצור את זה, אבל לא שיחקנו ביחד במחצית השנייה. היו לנו נפילות, איבודים קשים וזריקות לא טובות. נהיה טובים לגביע, אנחנו רוצים להתאושש. נעבוד קשה ונגיע אליו מוכנים".
לפני משחקי הערב רחוקה מכבי ארבעה משחקים מהמקומות 8 עד 10, שבהם נמצאות עם 14 ניצחונות הכוכב האדום בלגרד, פנאתינייקוס וז'לגיריס קובנה. במכבי יודעים שניצחון אמש היה מקרב אותם לחבורה שמעליהם, לפני שבוע סרבי בשבוע הבא, וכעת הם יצטרכו גם קצת עזרה מהיריבות.
"חלון ההזדמנויות שלנו הולך ונסגר", אמרו במועדון אמש. "זה היה מסוג המשחקים שאם אנחנו מנצחים אותו אנחנו מייצרים פה מומנטום שאפשר דרכו לעשות את הריצה ולסגור את הפער. במקום זה, הפער רק יכול לגדול. אם להיות ריאליים, נשארו 13 משחקים לסיום העונה, אנחנו צריכים לנצח לפחות תשעה, זה לא הולך להיות פשוט".
הצהובים יחזרו להתאמן בשבת לקראת המשחק נגד קרית אתא ביום ראשון, ברבע גמר גביע המדינה. לאחר המשחק הזה תפגוש מכבי בשלישי את פרטיזן בלגרד בהיכל מנורה, ובשישי תשחק נגד הכוכב האדום בלגרד בחוץ.
הצהובים יבדקו את לוני ווקר בתחילת השבוע כדי לנסות ולהבין מתי הוא יוכל לחזור לפעילות. גורמים בסביבת הקבוצה סיפרו בתסכול כי הם מאמינים שעם ווקר הם היו משיגים לפחות עוד ניצחון אחד בתקופה הזאת, ומשפרים את העמדה שלהם.
מה דעתך על הכתבה?