לאחר הניצחון המרשים 1:4 על ניוקאסל, מאמן ליברפול, ארנה סלוט, חשף כי הבלם איברהימה קונאטה קיצר את חופשת האבל שלו כדי לעזור למייטי רדס לנצח את המגפייז. הצרפתי החמיץ את שלושת המשחקים האחרונים בעקבות מות אביו והיה אמור לחזור לאנגליה רק בסוף השבוע הקרוב – אבל לאחר שראה את הפציעות הרבות בהגנה של ליברפול, שכתוצאה מכך ארבעה שחקנים לא היו בסגל למשחק, קונאטה החליט לחזור לפני הזמן, וכבש את השער הרביעי בניצחון על קבוצתו של אדי האו, לאחר צמד של הוגו אקיטיקה ושער נוסף של פלוריאן וירץ.
סלוט סיפר: "עברו עליו שבועיים מאוד קשים, והוא כנראה עדיין עובר תקופה קשה. שוחחנו בסוף השבוע שעבר, אז הוא אמר שהוא מתכנן לחזור בסוף השבוע הזה, מה שהיה אומר שהוא לא היה יכול לשחק במשחק הזה. אבל כשהוא ראה את הבעיות שלנו בהגנה, הוא התקשר אלי בתחילת השבוע ואמר, 'אני רוצה לחזור כדי לעזור לקבוצה נגד ניוקאסל'. הוא חזר ביום רביעי והתאמן איתנו פעמיים".
"היום, לא רק שהוא כבש שער", הודה סלוט לקונאטה, "הוא גם שיחק משחק נהדר, והאוהדים העריכו אותו מאוד לאורך כל המשחק, אבל במיוחד כשהוא כבש. חבריו לקבוצה היו בדיוק באותה הערכה כשהוא נכנס לחדר ההלבשה אחרי השריקה לסיום. זה מאוד יפה מצידו לכבוש שער אחרי שעבר תקופה כל כך קשה, ואני חושב שהקבוצה הזאת הראתה שאנחנו תמיד כאן אחד בשביל השני במצבים קשים – כך הם היו עבורו בימים האחרונים. לכן הם היו כל כך שמחים שהוא הצליח לכבוש".
קונאטה עצמו היה מאוד נרגש לאחר השער: "אין לי מילים לתאר מה שאני מרגיש עכשיו. זה היה רגע מאוד קשה בשבילי ובשביל המשפחה שלי בשבועיים האחרונים. זה חלק מהחיים, אבל קשה מאוד לקבל את זה. אין לנו ברירה".
סלוט שיבח גם את הוגו אקיטיקה, שכבש צמד שערים והעלה את מאזן השערים שלו ל-15 מאז הצטרף לליברפול: "הוא מצחיק, שמח, תמיד מביא אנרגיה טובה לאימונים וגם לאיצטדיון, כי האוהדים אוהבים אותו מאוד. מההתחלה, כולם רואים כמה הוא מיוחד וכמה הוא מהיר. ראינו את זה בשער השני שהוא כבש. השיפור הכי גדול שלו הוא העבודה הקשה שלו בלי כדור".
השער של קונאטה סיכם הופעה מרשימה של ליברפול, שחזרה לנצח בליגה אחרי חמישה משחקים רצופים ללא ניצחון ורשמה למעשה ניצחון ראשון ב-2026, שהעלה אותה חזרה למקום החמישי.
אנתוני גורדון העניק לניוקאסל יתרון במחצית הראשונה, לפני שצמד מהיר של הוגו אקיטיקה הפך ונתן לליברפול יתרון במחצית. פלוריאן וירץ הפציץ את השער השלישי לאחר מסירה מדויקת של מוחמד סלאח, וקונאטה כבש את הרביעי מקרן בתוספת הזמן. שמו של קונאטה הוקרן ברחבי האיצטדיון לאחר השער – ואז שוב בסיום המשחק. הצרפתי זכה לקבלת פנים דומה כאשר נכנס לחדר ההלבשה אחרי השריקה לסיום.
ההפסד השאיר את ניוקאסל במקום העשירי בטבלה, רחוקים שש נקודות מליברפול במאבק על המקומות בליגת האלופות. מאמן ניוקאסל, אדי האו, השיב: "עשינו הרבה דברים נכון במשחק, אבל אז לא הגנו טוב מספיק. אנחנו חייבים להגן טוב יותר. אם תסתכל על ארבעת השערים שספגנו, איך ספגנו ארבעה זה סוג של תעלומה".
מה דעתך על הכתבה?