גל אראל, שפוטר מאימון הפועל חיפה לפני כשבוע, התראיין היום (רביעי) לפודקאסט "קיק טוק" מבית אול אין, והתייחס בין היתר להתנהלותו מול יואב כץ, לבחירת השחקנים הזרים בקיץ האחרון ולסוגיית דור חוגי. לדבריו, חלק מההחלטות התקבלו מתוך מצוקה מקצועית וחשש ממשי להישאר עם סגל דל ולשחק עם שחקני נוער.
תחילה, אראל חזר לרגעים הראשונים שלו כמאמן במועדון ולשינוי בגישת הבעלים: "יואב בא אליי עם ההצעה הזו, שאי אפשר לסרב לה, ויומיים אחרי שאני חותם אני קורא פתאום בתקשורת שהוא החליט לקחת צעד וחצי אחורה והוא לא מוכן יותר להשקיע כסף. מצד אחד נורא שמחתי, ומצד שני הייתי בסיטואציה נורא קשה, כי עזבו אותנו 12 שחקנים שנתנו פה את הטון. הגעתי לאימון ראשון, וגם פורסמה תמונה, עם 11 שחקנים. ידעתי לאן אני נכנס ואת הלחצים שהולכים לבוא, וגם שמעתי את הביקורות מצד הקהל – שהיו מוצדקות".
בהמשך הוסיף: "ליואב יש את היתרונות והחסרונות שלו. בצד המקצועי אני חושב שניסיתי לעשות את הכי טוב שאני יכול במסגרת המגבלות. יצאנו למחנה אימונים עם עשרה שחקנים חתומים ועוד עשרה נבחנים. גילי ורומוט שיושב כן יכול להגיד לך שזה לא דבר נורמלי".
לאחר מכן הדגיש את הרצון שלו להצליח במועדון, למרות הקשיים: "אני מאוד אוהב את הפועל חיפה. ברור לכולם שיכולתי לבוא ולפתוח, יש המון דברים שהתקשורת לא יודעת, אבל הייתי מאוד מאוד ממוקד ורציתי להצליח בשנה הראשונה שלי. רציתי להביא את הידע שלי ואת מה שאני חוויתי כשחקן וכעוזר מאמן ולהנחיל את זה קדימה. להגיד לך שזה היה קל? לא. במחנה האימונים בדרך כלל יוצאים עם 21 או 22 שחקנים. זה שלב ששחקנים עדיין לא יכולים לשחק 90 דקות. מצאתי את עצמי פותח עם נבחן כדי, כביכול, 'לשרוף' אותו שישחק 90 דקות".
בהקשר לשחקנים הזרים, אראל סיפר על הקשיים בגיוסם: "שמעתי הרבה ביקורות על הזרים ועל טעויות שנעשו, אבל בסוף היה חלוץ נבחרת קפריסין חתום בהפועל חיפה שבחר לא להגיע בגלל המצב. היה שחקן בשם רוביניו שהיה חתום ובחר לא להגיע בגלל המצב. היו עוד שלושה בלמים מאז'קסיו שהיו חתומים ובחרו שלא להגיע. יואב היה לידי במחנה, ואני לקחתי אותו צמוד אליי והסברתי לו את הסיטואציה. אני חייב להגיד שכל הזרים שהיום בהפועל חיפה, פרט לג'בון איסט, לא היו הבחירה הראשונה שלי. הגעתי למצב שהבנתי שאו שאני עכשיו מביא זרים שיבואו וימלאו לי את הקבוצה, או שאני מופיע עם הנוער".
עוד הוסיף: "כשסוכנים שלחו לי שחקנים, השאלה הראשונה שלי הייתה אם הם מוכנים להגיע לישראל. מוכן להגיע לישראל? בוא נצפה קצת, ובוא נביא אותו, כי זה היה או זה או לעלות עם קבוצת הנוער. שיחקתי בגביע הטוטו עם שחקנים מהנוער וראיתי לאן זה הולך".
לבסוף, אראל התייחס לטענות של יואב כץ בנוגע לדור חוגי, שעבר לבית"ר ירושלים בקיץ, ואמר בצורה ברורה: "לא החלטתי לוותר על חוגי. היה משחק אימון בתחילת העונה נגד קריית ים, ושיחקתי ב-4-3-3 ודור שיחק מתחת לחלוץ. כשקיבלתי את הקבוצה דור טיפה התבאס שהוא לא שיחק חלוץ, ודיברתי איתו במחצית ואמרתי לו שזה רק עכשיו והעונה עוד ארוכה ואשתמש בו בתפקיד הזה. ואז הגיעה הצעה מבית"ר ירושלים. להגיד לך שרציתי לשחרר אותו? שמעתי שיואב אמר את זה – זה לא נכון. לא רציתי לשחרר את חוגי בשום רגע בעונה. הוא רצה לעזוב, ויואב מבחינתו, כנראה בגלל החוזה הכבד, החליט שהחוזה שלו מאוד מאוד גבוה ודור שוחרר לבית"ר ירושלים. אני לא רציתי לשחרר אותו בשום רגע".
כזכור, לאחרונה התראיין כץ ב-103FM וטען בנוגע לחוגי: "אני חושב שהייתה שגיאה, זאת אחת השגיאות שנעשו, הצוות המקצועי חשב שיותר טוב בלעדיו. זה התקציב הכי גדול שהיה לנו. אני לא זה שבוחר את השחקנים, אני זה שמשלם. כמובן שהיו שגיאות, אבל אנחנו נתקן אותן".
אראל המשיך והסביר כיצד השתנה מעמדו מול הבעלים עם המעבר מעמדת שחקן ועוזר מאמן לעמדת המאמן הראשי: "כשאתה שחקן, אתה מעל הכול בשביל יואב. היו המון סיטואציות ששחקנים ותיקים אפילו חצי הסתכסכו עם מאמנים, ויואב החליט ללכת עם השחקנים. כשהייתי עוזר מאמן, הייתי תמיד הצינור בין רוני לוי ליואב כץ, וכשאתה מאמן אתה במעמד אחר מול יואב – אתה חשוף לביקורת. אני הייתי צריך להתמודד עם סיטואציות שהן לא נוחות, לא רק למאמן מתחיל אלא בכלל למאמן. להפסיד משחק ביום שבת ולקום למחרת לכותרות של 'טעינו בזרים', 'טעינו בחילופים' ו'אני לא יודע אם גל יסיים את העונה'".
בהמשך נשאל אם הופתע מההתנהלות, והשיב בכנות: "האם הופתעתי? אני מכיר את האיש. להגיד שהופתעתי – כן, הופתעתי, כי אני ויואב שנים שיש בינינו יחסים נהדרים. תמיד היה בינינו כבוד והערכנו אחד את השני. זה בן אדם שנתן לי פרנסה במשך הרבה מאוד שנים. יש דברים שצריך לדעת להכיל אותם ולנסות להצליח איתם ביחד".
לאחר מכן סיפר על מקרה ספציפי שגרם לו לפנות ישירות לכץ: "היה לנו דרבי, ויומיים לפני כן יצאה כותרת שיואב כץ דיבר עם רוני לוי, ויואב דיבר עם זה ודיבר עם זה. חייגתי אליו ואמרתי לו: 'יואב, יש בינינו יחסים טובים, אני מנסה להבין למה אתה עושה את זה. הרי זה פוגע בקבוצה. בסוף זה לא משנה אם זה אני או מאמן אחר – איך מאמן אמור לבוא ולהסתכל בחדר ההלבשה על שחקנים כשהם רואים ש'טעינו בזרים' ו'טעינו בחילופים', ובעל הבית לא יודע אם המאמן יסיים את העונה?' זו סיטואציה לא נוחה".
לסיום הדגיש אראל: "אין לי בעיה עם זה שהוא מדבר עם שחקנים – הוא יכול לדבר עם שחקנים ועם הצוות. הבעיה שלי הייתה עם דברים אחרים, עם דברים שהוא מדבר בתקשורת".
מה דעתך על הכתבה?