"היה סיפור נורא גדול": הפועל ב"ש פספסה את גיבור הסנסציה של מכבי חיפה

מאור מליקסון סיפר ב"עונג שבת" שהקבוצה מבירת הנגב היא הראשונה שזיהתה את מרק גולנקוב, שהגיע במקרה לישראל בגלל המלחמה באוקראינה: "רצה להיות באנגליה"

(גודל טקסט)

מרק גולנקוב, שוער קבוצת הנוער של מכבי חיפה, היה גיבור הסנסציה של הירוקים מול ברצלונה. השוער הצעיר הדף שלושה פנדלים ונתן לקבוצה של איתי מרדכי את המקום בשמינית גמר ליגת האלופות לנוער. מאור מליקסון סיפר ב"עונג שבת" מבית הפודיום על מסעו של גולנקוב, שהגיע לישראל במהלך המלחמה באוקראינה.

שחקן העבר סיפר: "מרק גולנקוב הגיע מאוקראינה בזמן המלחמה להפועל באר שבע, הייתי המנהל המקצועי של מחלקת הנוער. אמא שלו ואחותו נפלטו לאנגליה והוא הגיע לישראל כי יש לו סבתא שגרה בנתיבות. על המטוס מישהו אמר לו שהפועל ב"ש הכי קרובה לנתיבות, הגיע לשני אימונים במחלקה וראינו שמשהו חריג".

מרק גולנקוב, שוער מכבי חיפה | אתר רשמי, מכבי חיפה, עמית ששה

על ההתרשמות הראשונית בבאר שבע: "ניקיטה, מאמן השוערים במחלקה, התקשר לשילה מיארה, מאמן שוערים של הבוגרים בזמנו. לא אשכח את האימון הזה, שילה לקח אותו לאיפה שהבוגרים מתאמנים אחרי צוהריים כדי לבעוט לו קצת לשער, עמדתי במרפסת. אחרי כמה דקות שילה עצר את האימון, נכנס לגיא פרימור ואמר לו שמדובר בשוער חריג".

מליקסון הסביר למה הסיטואציה הייתה מורכבת" "הייתה פרוצדורה גדולה כי להעביר קטין ממדינה אחת לאחרת כדי שישחק בה זה דבר מאוד בעייתי. באותה עונה הוא רק התאמן, עונה לאחר מכן לקח גביע בנערים ג' ותמיד הייתה אי וודאות כי אמא שלו הייתה באנגליה ואבא שלו כל הזמן עשה הלוך חזור לאוקראינה".

"באיזשהו שלב הוא עזב למכבי חיפה וגם אותה הוא עזב לקריסטל פאלאס וברייטון כי הוא רצה להיות באנגליה", הסביר מליקסון. "בסוף הוא חזר למכבי חיפה אבל היה סיפור נורא גדול איתו, הגיע אלינו נטו בגלל המלחמה, אם לא אחד כזה לא מגיע לארץ. אנחנו מכירים אותו כמה שנים, הוא מסומן גם במכבי חיפה".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי